Фахівці Богодухівського районного управління відібрали зразки пшениці та ріпаку для оцінки стану забруднення харчових продуктів рослинного походження хімічними (токсичними) елементами, фосфорорганічними сполуками, хлорорганічними сполуками, мікотоксинами, радіонуклідами, піретроїдами та пестицидами.
Заходи проводилися в сільськогосподарських підприємствах Богодухівського району, які займаються вирощуванням зернових культур (ячмінь, пшениця) та ріпаку, на виконання «Плану державного моніторингу харчових продуктів рослинного походження на 2023 рік», затвердженого наказом Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів від 30.12.2022 № 642, керуючись Законом України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин».