Харківщина: контроль за пунктами незламності Валківської громади
опубліковано 18 вересня 2024 року о 15:58

Моніторингове відвідування пункту  незламності в місті Валки Богодухівського району провели 17 вересня 2024 року фахівці відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Богодухівського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області спільно з представниками органів місцевого самоврядування.

Мета відвідування – забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя в пунктах незламності, проведення заходів щодо запобігання виникненню та поширенню інфекційних захворювань, недопущення погіршення санітарно-епідемічної ситуації внаслідок надзвичайних ситуацій в умовах воєнного стану.

Пункт незламності облаштовано згідно з вимогами Порядку організації та функціонування пунктів незламності, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 17 грудня 2022 №1401 «Питання організації та функціонування пунктів незламності» з дотриманням санітарно-гігієнічних вимог.

Відповідно до паспорта пункту незламності його проєктна потужність 50 осіб. Санітарно-технічний стан приміщення задовільний. Пункт забезпечений шістьма генераторами, технічними засобами доступу до інтернету, зарядними пристроями, аптечками. Обладнано освітлення пункту незламності та вуличне освітлення по периметру будівлі. Обігрівається приміщення автономним твердопаливним котлом.

Створений достатній запас питної (бутильованої) та технічної води, у наявності засоби для приготування гарячих напоїв. Також є запас продуктів харчування, одноразовий посуд та мікрохвильова піч для розігріву.

Меблі (стільці, столи) у достатній кількості, обладнаний куточок матері та дитини зі сповивальним столом, дитячими сумішами для годування, іграшками й т.д. Засоби особистої гігієни (серветки, підгузки, пелюшки, туалетний папір, засоби жіночої гігієни) у достатній кількості. Наявний запас дезінфекційних засобів, дозволених до використання в Україні, для санітарної обробки приміщень, інвентар для прибирання в достатній кількості, зберігання упорядковане. Також пункт забезпечений внутрішніми туалетами.

Надано рекомендації щодо заходів запобігання виникненню та поширенню інфекційних захворювань, вручено пам’ятки «Новий штам коронавірусу «FLIRT» та «Як захиститись від гепатиту A».



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux