Харківщина: фахівці Держпродспоживслужби взяли участь у позачерговому засіданні комісії з питань ТЕБ та НС
опубліковано 13 лютого 2023 року о 16:24

Фахівці Харківського районного управління ГУ Держпродспоживслужби в Харківській області 10 лютого взяли участь у позачерговому засіданні комісії з питань ТЕБ та НС Безлюдівської селищної ради. Особлива увага була привернута до питання забезпечення населення на території громади якісною та безпечною для здоров’я питною водою як централізованого, так і децентралізованого водопостачання.

Зауважено, що адміністрація громади не виконала протокольне рішення районної комісії ТЕБ та НС Харківської районної адміністрації від 18.08.2022 № 4 у частині проведення відомчого лабораторного контролю якості питної води до робочої програми, що є складовою технологічного регламенту, дотримання вимог санітарного законодавства під час організації та облаштування зони санітарної охорони суворого режиму джерела водопостачання, забезпечення паспортизації колодязів, проведення щорічного планового обстеження споруд, джерел, їх чищення, дезінфекція, знезараження питної води тощо.

Також розглянуто питання щодо торгівлі на території громади потенційно небезпечними харчовими продуктами. Останнім часом погіршилася ситуація стосовно торгівлі в невстановлених місцях харчовими продуктами, які не проходять обов’язковий ветеринарно-санітарний контроль у лабораторіях ветеринарно-санітарної експертизи на агропродовольчих ринках, що є порушенням ст. 37 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів». Таку продукцію продають поблизу зупинок громадського транспорту, на прилеглій території багатоквартирних будинків, на вулицях біля приватних домоволодінь, на стоянках для автотранспорту та в інших непризначених для цього місцях.  Ця продукція становить загрозу для життя та здоров’я населення.

Для недопущення санітарно-епідеміологічних ускладнень, беручи до уваги, що відповідно до ст. 23 Закону України «Про національну поліцію» контроль за дотриманням статті 160 КУпАП «Торгівля з рук у невстановлених місцях» належить до повноважень органів внутрішніх справ, запропоновано створити постійні групи, до яких включити представників Національної поліції та органів місцевого самоврядування, а в разі необхідності й спеціалістів Харківського районного управління ГУ Держпродспоживслужби в Харківській області з метою надання останніми фахової допомоги для запобігання харчовим отруєнням та токсикоінфекціям.

У засіданні  взяли участь начальник Харківського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області Віктор Солонський та заступник начальника управління – начальник відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Харківського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області Неля Рапота.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux