Харківщина: фахівці Богодухівського районного управління провели перевірку ізолятора №2 ГУ Національної поліції в Харківській області
опубліковано 09 лютого 2024 року о 11:05

На виконання листа Богодухівської окружної прокуратури була створена комісія, яка в складі фахівців відділів державного нагляду за дотриманням  санітарного законодавства і безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Богодухівського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області провела спільну перевірку щодо дотримання вимог медико-санітарного, протиепідемічного режимів, організації харчування та матеріально-побутового законодавства в приміщеннях ізолятора тимчасового тримання №2 ГУ Національної поліції в Харківській області.

Обстеженням встановлено: в ізоляторі наявна холодна проточна вода. Гаряче водопостачання організоване на харчоблоці та душовій кімнаті завдяки встановленню електроводонагрівачів.

Прання постільної білизни організоване в пральні фізичної особи-підприємця відповідно до договору.

Харчування затриманих здійснюється індивідуальними харчовими пайками згідно з укладеним договором з ТОВ «Фабрика смаку». Зберігання останніх забезпечене відповідно до вимог. Приготування їжі здійснюється на харчоблоці, який забезпечений електроплитою, достатньою кількістю посуду та миючих засобів.

Для надання першої медичної допомоги ізолятор забезпечений аптечками першої невідкладної медичної допомоги. У разі виявлення педикульозу в наявності спеціалізована укладка, що відповідає вимогам наказу МОЗ України. Як недолік можна відмітити, що протипедикульозні засоби потребують заміни.

У приміщенні ізолятора щомісячно проводяться заходи з дезінфекції приміщень згідно з укладеним договором з ДУ «Харківський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України».

За результатами перевірки складена довідка, в Богодухівську окружну прокуратуру надана інформація стосовно виявлених порушень та пропозиції щодо їх виконання. Фахівці Богодухівського районного управління також провели роз’яснювальну роботу з працівниками ізолятора. Зокрема, нагадали про необхідність виконання заходів профілактики інфекційних захворювань і дотримання протиепідемічних заходів, передбачених вимогами санітарного законодавства.

Виконання наданих пропозицій перебуває на контролі Богодухівського районного управління.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux