Заступник Голови Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів з питань цифрового розвитку, цифрової трансформації і цифровізації Сергій Захарін відвідав Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області, а також підвідомчі установи, що розташовані в регіоні.
Під час наради в Головному управлінні Сергій Захарін окреслив актуальні перспективні завдання, а саме:
Начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області Роман Гурський доповів про результати поточної роботи, а також підсумки аналізу діяльності структурних підрозділів за ключовими функціональними блоками після проведеної реорганізації та оптимізації. Роман Гурський особливо ретельно розказав про ініціативи, спрямовані на підвищення ефективності моніторингової та попереджувальної роботи, а також детально доповів про реалізацію в області реформи шкільного харчування, в межах якої було здійснено багато актуальних заходів.
Сергій Захарін також відвідав державну лікарню ветеринарної медицини, регіональну державну лабораторію, Івано-Франківське міське та Коломийське районне управління, де ознайомився з кращими практиками організації роботи.
«Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області є одним із флагманів у сфері впровадження передових методик лабораторного контролю, у тому числі за якістю харчових продуктів, а також щодо реалізації реформи шкільного харчування. Фахівці володіють сучасними методиками оцінювання якості та рівня безпечності харчових продуктів, сировини тваринного та рослинного походження. Одним з ключових завдань територіальних органів Держпродспоживслужби є подальше підвищення якості державних та адміністративних послуг, які надаються громадянам та сумлінному бізнесу. Ця робота здійснюється в тісному зв’язку із реалізацією стратегії цифрового розвитку, яка передбачає впровадження багатьох електронних сервісів та інструментів, у тому числі у сфері електронної демократії. На мій погляд, дуже важливо, аби до вирішення актуальних завдань цифрової трансформації в Державній службі України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів залучалися фахівці територіальних органів, а також підвідомчих установ», – зазначив Сергій Захарін.
З нагоди Дня державної служби Сергій Захарін вручив кращим працівникам Головного управління державні та відомчі відзнаки.