ІТ-фахівці органів Держпродспоживслужби опрацювали урядові рішення у сфері цифровізації
опубліковано 18 травня 2023 року о 16:16

Заступник Голови Держпродспоживслужби з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Сергій Захарін провів черговий онлайн-семінар для IT-фахівців територіальних органів Служби.

Ключова тема зустрічі – опрацювання нових урядових рішень у сфері цифровізації. Зокрема, йдеться про Постанову Кабінету Міністрів України від 28 квітня 2023 р. № 417, якою регламентовано механізм проведення оцінки відповідності засобів електронної ідентифікації та Постанову Кабінету Міністрів України від 18 квітня 2023 р. № 356, якою затверджено Положення про інформаційну систему «Програмна платформа для розгортання та супроводження державних електронних реєстрів» та Порядок використання відповідного програмного забезпечення.

Сергій Захарін також повідомив про запуск оновленої платформи Дія. Освіта, яка розроблена фахівцями Міністерства цифрової трансформації спільно із міжнародними партнерами.

Окрім того, учасники семінару опрацювали результати виконаного Мінцифри моніторингового дослідження щодо рівня вебдоступності державних сайтів.

Також фахівці Держпродспоживслужби надали учасникам семінару відповіді на низку актуальних запитань, зокрема щодо перспектив оновлення парку комп’ютерного обладнання, навчання та підвищення кваліфікації ІТ-спеціалістів, напрямів модернізації офіційних веб-сайтів територіальних органів та ін.

«Цифровізація дозволяє суттєво підвищити ефективність управлінських процесів, зокрема шляхом усунення зайвих бюрократичних процедур. Але головне завдання – підвищити якість життя громадян, що є запорукою сталого розвитку всього суспільства. Сучасні диджитал-технології здатні створити громадянам та сумлінному бізнесу належні умови для отримання якісних державних та адміністративних послуг. Фахівці Держпродспоживслужби мають використовувати у своїй роботі увесь доступний на сьогодні арсенал цифрових інструментів», – наголосив Сергій Захарін.

Під час онлайн-семінару були обговорені подальші кроки щодо визначення основних напрямків діджіталізації управлінських процесів Держпродспоживслужби.

Продовжуємо будувати цифрову державу: без бюрократії, черг та корупції.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux