ІТ-фахівці Держпродспоживслужби виконують завдання в межах проведення цифрового аудиту
опубліковано 01 лютого 2024 року о 10:39

Заступник Голови з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Сергій Захарін провів черговий онлайн-семінар для IT-фахівців територіальних органів Держпродспоживслужби.

Під час семінару було опрацьовано нові урядові рішення у сфері цифровізації. Зокрема, йдеться про Постанову Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2023 р. № 1400, якою затверджено Положення про Єдину інформаційну систему обліку Національної програми інформатизації. Окрім того, Уряд вніс зміни до Положення про Єдиний державний вебпортал електронних послуг, що дасть змогу розпочати роботу над сервісом, який дозволить юридичним особам застосовувати технологію електронного підпису у застосунку Дія.

Сергій Захарін зазначив, що Урядова команда реагування на комп’ютерні надзвичайні події України CERT-UA, яка діє при Держспецзв’язку, виявила факт масового розповсюдження групою UAC-0050 електронних листів з темами «Інформація від Держспецзв'язку України» і «Державна служба України з надзвичайних ситуацій» нібито від Держспецзв'язку та Державної служби України з надзвичайних ситуацій відповідно. Згадані листи містять посилання на архіви, розміщені на сервісі BitBucket. Тому необхідно пильнувати та підтримувати серед колег високий рівень кіберобізнаності.

В центральному апараті Держпродспоживслужби нині проводиться цифровий аудит, в межах якого поглиблено вивчаються стан та особливості функціонування інформаційних ресурсів, у тому числі реєстрів та сайтів. ІТ-фахівці виконують завдання, спрямовані на виявлення резервів подальшого поліпшення роботи інформаційно-комунікаційних систем.

Сергій Захарін також надав актуальні роз’яснення щодо особливостей організації функціонування системи електронного документообігу.

«Держпродспоживслужба та її територіальні органи надають громадянам та сумлінному бізнесу державні послуги високої якості в режимі онлайн. Наше завдання – забезпечити подальшу цифровізацію ключових управлінських процесів. Наразі здійснюється «цифровий аудит», який допоможе нам виявити резерви для подальшого зростання. Окрім того, будуть виявлені перспективні цифрові ніші, над заповненням яких ми будемо працювати у майбутньому. Технології постійно розвиваються, і ми маємо робити все можливе, аби сучасні досягнення були застосовані у повсякденному житті. Зокрема, наразі ми розглядаємо рекомендації, спрямовані на спрощення процедур адміністрування окремих інформаційних ресурсів, що дозволить пришвидшити опрацювання актуальних відомостей», – наголосив Сергій Захарін.


Продовжуємо будувати цифрову державу: без бюрократії, черг та корупції.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux