Інформація щодо спалаху гострої кишкової інфекції у с. Рівнопіль Волноваського району Донецької області
опубліковано 19 червня 2017 року о 13:00

За оперативним повідомленням Головного управління Держпродспоживслужби в Донецькій області, за період з 15.06.2017 по 17.06.2017 року зареєстровано спалах захворювання на гостру кишкову інфекцію серед вихованців дошкільного навчального закладу № 38 в с. Рівнопіль Волноваського району Донецької області, внаслідок якого постраждало 9 дітей молодшої та старшої групи.

Всіх хворих було госпіталізовано до інфекційного відділення центральної районної лікарні м. Волноваха. За результатами лабораторної діагностики у першого захворілого виявлено антиген ротавірусу, дослідження решти – тривають.

Держпродспоживслужбою Донецької області перед місцевими органами виконавчої влади ініційовано створення комісія з розслідування спалаху. При санітарно-епідеміологічному обстеженні закладу, проведеного спільно спеціалістами управління Держпродспоживслужби у Волноваському районі та Волноваської міськрайонної філії ДУ «Донецький обласний лабораторний центр МОЗ України», було виявлено численні порушення вимог санітарного законодавства, а саме: 

- не представлено документи, які підтверджують якість та терміни придатності харчових продуктів, бракеражний журнал на сировину заповнений наперед до кінця червня 2017 року;

- не функціонує каналізаційна система на харчоблоці та в групах;

- протягом останніх двох тижнів для приготування страв та споживання дітьми використовується привозна питна вода невідомого походження (не встановлено виробника);

- для миття столового посуду та кухонного інвентарю і посуду використовується вода з свердловини, яка за результатами моніторингових досліджень не відповідає вимогам за мікробіологічними показникам, тощо. 

Для проведення відповідних лабораторних досліджень відібрано змиви з об’єктів навколишнього середовища; проби харчових продуктів та води кип’яченої з груп, з свердловини та привозної, обстежено контактних осіб. Дослідження тривають.

Відповідно до наказу Голови Рівнопільської сільської ради Волноваського району з 17.06.2017 тимчасово призупинено навчально-виховний процес. Протиепідемічні заходи тривають.

Ситуація перебуває на контролі Головного управління Держпродспоживслужби в Донецькій області.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux