Інформація про спалах ротавірусної інфекції серед мешканців с. Софіївська Борщагівка Київської області станом на 24.04.2018 року
опубліковано 24 квітня 2018 року о 16:32

За повідомленням Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області в с. Софіївська Борщагівка Києво-Святошинського району Київської області станом на 24.04.2018 захворіло 25 осіб, у тому числі 21 дитина (від 5 місяців до 9 років), на гостру кишкову інфекцію середньої важкості.

За результатами вірусологічного дослідження (експрес тест Rota test) у 22 госпіталізованих осіб підтверджено діагноз «Гастроентероколіт ротавірусної етіології».

Станом на 24.04.2018 з інфекційного відділення центральної районної лікарні Києво-Святошинського району виписано троє дітей, на стаціонарному лікуванні залишається 22 особи, із них 19 - діти.  

Джерело збудника інфекції та обставини, що сприяли виникненню спалаху встановлюються. Проте, ймовірною причиною захворювання жителів мікрорайону, які для приготування їжі використовують переважно водопровідну воду, стали неодноразові перебої та відсутність водопостачання на території житлових комплексів с. Софіївська Борщагівка у зв’язку з проривами на водопровідній мережі.

Хворі на ротавірусну інфекцію проживають в ЖК «Софіївський квартал» (8 осіб, з низ 4 - діти), ЖК «Львівський маєток» (13 осіб, з них 13 дітей), ЖК "Софіївска слобідка" (2 особи, з них 2 дітей), ЖК «Оксамитовий» (1 особа, в т.ч. 1 дитина) та ЖК «Софіївська сфера» (1 особа, в т.ч. 1 дитина).

Водопостачання житлових комплексів 22.04.2018 було відновлено. Фахівці Києво-Святошинського районного відділу лабораторних досліджень ДУ «Київський ОЛЦ МОЗ України» відібрали 8 зразків води, з яких 5 - для дослідження на бактеріологічні та санітарно-хімічні показники та 3 - на вірусологічні показники (даний час в роботі).   

Відомство, з провини якого могло виникнути епідускладнення, встановлюється.

Спеціалісти Києво-Святошинського районного управління 21.04.2018 під час проведення епідрозслідування зобов’язали сільського голову с. Софіївська Борщагівка та виконавчого директора Обслуговуючого кооперативу товариства користувачів централізованими мережами «Софіївка» терміново забезпечити на період відсутності централізованого водопостачання організацію підвозу населенню питної води гарантованої якості шляхом її підвозу автоцистернами в достатній кількості. Крім того, населення житлового масиву оповіщено щодо обмеження використання питної води з централізованих мереж для питних потреб та приготування їжі до отримання результатів лабораторного контролю щодо її якості та безпечності.

Направлено лист начальнику відділу охорони здоров’я Києво-Святошинської РДА щодо організації медичних оглядів жителів житлових комплексів  с. Софіївська Борщагівка з метою активного виявлення хворих.  

Санітарно-епідеміологічне розслідування триває.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux