Головним управлінням Держпродспоживслужби в Черкаській області під головуванням в. о. начальника Головного управління, голови колегії Романа Кізюна проведено засідання колегії про підсумки роботи у січні-березні 2024 року.
На засіданні обговорено питання щодо державного нагляду (контролю) у сфері безпечності харчових продуктів, стан епізоотичного та санітарно-епідеміологічного благополуччя на території області, контролю за організацією дитячого харчування в освітніх закладах Черкащини та стану дотримання вимог Закону України «Про запобігання корупції».
Начальник управління фітосанітарної безпеки Віктор Жовнір привернув увагу учасників зібрання до розширення на території області вогнищ карантинних організмів та озвучив можливі шляхи їхньої локалізації й ліквідації. Що безумовно матиме позитивний вплив на конкурентоспроможність експортованої рослинницької продукції.
За результатами виступів та обговорень питань, винесених на розгляд засідання, голова колегії Головного управління Роман Кізюн загострив увагу на основних напрямах діяльності територіального органу: «На постійному контролі у нас залишається забезпечення результативності заходів державного нагляду (контролю), участь у реалізації Стратегії реформування системи шкільного харчування, здійснення моніторингових обстежень щодо дотримання санітарно-гігієнічних вимог у місцях тимчасового перебування внутрішньо переміщених осіб та захисних спорудах цивільного захисту». Також очільник Головного управління дав низку доручень щодо забезпечення захисту персоналу під час повітряної тривоги, дотримання виконавської дисципліни, співпраці з органами місцевого самоврядування.
За результатами засідання колегії, роботу Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області у першому кварталі 2024 року визнано задовільною.