8 листопада спеціалісти Чернігівського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області провели нараду з відповідальними особами за організацію харчування в освітніх закладах, розташованих на території Козелецької, Остерської, Кіптівської громад з питання дотримання вимог санітарного законодавства та законодавства про безпечність харчових продуктів.
На нараді розглядались питання щодо організації харчування в закладах освіти, відповідно до вимог Постанови КМУ № 305 від 24 березня 2021 року «Про затвердження норм та порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку», контролю за якістю продуктів, що надходять до закладів, умовами їх зберігання, дотриманням термінів реалізації і технології виготовлення страв, забезпечення впровадження процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР).
Спілкування відбувалося в режимі «запитання - відповідь», багато питань стосувалося розроблення сезонних 4-тижневих меню в закладах освіти, а також дотримання процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР).