Головне управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області продовжує низку робочих зустрічей за участю керівників асоціацій сільськогосподарських господарств, громадськості та сільгоспвиробників області
опубліковано 24 квітня 2024 року о 10:25

23 квітня під головуванням начальника Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області Юрія Павлішена пройшла чергова робоча нарада у форматі круглого столу за участю спеціалістів Управління фітосанітарної безпеки, керівників асоціацій сільськогосподарських господарств, громадськості та сільгоспвиробників Чернігівщини. Зокрема, були присутні голови ГС «Всеукраїнська аграрна рада», Асоціації фермерів та приватних землевласників Чернігівської області, комітету екології та санепідблагополуччя населення Громадської ради при Чернігівській обласній державній адміністрації, директор ГО «Спілка аграріїв Чернігівщини», керівник Чернігівського обласного союзу сільськогосподарських підприємств, віцепрезидент і член Ради директорів Української асоціації виробників картоплі та інші, частина з яких долучилася в режимі відеоконференції.

Темою обговорення була робота Управління фітосанітарної безпеки з початку 2024 року, актуальні питання, які виникають при здійсненні фітосанітарних процедур в Чернігівській області та інші аспекти в галузі рослинницва.

Відкриваючи нараду, начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області Юрій Павлішен наголосив на важливості співпраці державних контролюючих органів і виробників сільгосппродукції та проведенні спільних інформаційних заходів. Саме під час таких зустрічей можна знайти відповіді на питання, озвучити проблеми й вивести їх у нормативно-правове поле, а також почути багато необхідної інформації.

З коротким звітом про роботу Управління фітосанітарної безпеки відповідно до покладених на нього завдань виступила Тетяна Олещенко, начальник Управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області. Детально охарактеризувала фітосанітарний стан області, відмітила, що Управління фітосанітарної безпеки було ініціатором та співрозробником разом з Департаментом сільського господарства Чернігівської обласної адміністрації проєкту Обласної регіональної програми з локалізації та ліквідації амброзії полинолистої. Підкреслила, що в умовах воєнного стану потрібно докласти максимум зусиль, щоб зберегти збіжжя, щоб воно залишилося конкурентноспроможним на зовнішніх ринках.

Під час наради виступив директор ТОВ «Спецспектор» – голова комітету екології та санепідблагополуччя населення Громадської ради при Чернігівській обласній державній адміністрації Мирослав Ляхович, який дав коротку характеристику фумігантів та розповів про техніку безпеки при проведенні робіт з фумігантами.

Слово було надано і Миколі Пономаренку, віцепрезиденту, члену Ради директорів Української асоціації виробників картоплі. Він проінформував про насінництво в картоплярстві та експортний потенціал Чернігівщини.

На завершення між учасниками відбувся змістовний діалог, під час якого обговорили актуальні питання та висловили зацікавленість у подальших зустрічах.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux