Головне управління Держпродспоживслужби в Полтавській області виявило продукцію, що не відповідає вимогам Технічного регламенту безпечності іграшок!
опубліковано 28 жовтня 2021 року о 16:28

Представники Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області відповідно до покладених на них завдань у сфері здійснення державного ринкового нагляду проводять перевірки характеристик продукції. За результатами проведеної планової перевірки - у одному з магазинів м. Полтави встановлено реалізацію іграшок, що не відповідають встановленим вимогам, у тому числі Технічному регламенту безпечності іграшок.

Суб’єкт господарювання у ході перевірки не надав документи, що дають можливість встановити постачальника, імпортера та/чи виробника продукції – іграшки. Зразки даної продукції були відібрані та направлені для проведення відповідної експертизи (випробувань) щодо її безпечності.

На підставі одержаного від випробувальної лабораторії протоколу дослідження встановлено, що дана продукція (Іграшка Поні «Sweet baby, Romantic Меrrу», країна-виробник - Китай) не відповідає встановленим вимогам ДСТУ ЕN 71-1:2019 «Безпечність іграшок. Частила 1. Механічні і фізичні властивості», Технічного регламенту безпечності іграшок від 28.02.2018 р. №151; ДСанПІН 5.5.6.012-98 Державних санітарних правил і норм безпеки іграшок та ігор для здоров’я дітей.

За результатами проведеної перевірки через невідповідність вищезазначеної продукції встановленим вимогам Технічного регламенту безпечності іграшок Головним управлінням до суб’єкта господарювання ухвалено рішення про вжиття обмежувальних (корегувальних) заходів щодо такої продукції.

Користуючись нагодою, фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області вкотре звертається з проханням до суб`єктів господарювання, інших осіб, які розповсюджують дитячі іграшки, дотримуватися та не порушувати вимоги чинного законодавства, у тому числі вимоги Технічного регламенту безпечності іграшок. Тільки спільними зусиллями ми зможемо захистити наших дітей від завдання шкоди їх здоров`ю!

У разі виникнення питань з ринкового нагляду споживачі та суб’єкти господарювання мають можливість отримати безкоштовну професійну консультацію шляхом звернення до Консультаційного центру Головного Управління Держпродспоживслужби в Полтавській області за поштовою адресою вул. Воскресенський узвіз, 7 м. Полтава або за електронною адресою consult@polvet.gov.ua та за тел. 0532-54-57-59.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux