Головне управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області проводить активну роботу щодо контролю за дотриманням карантину
опубліковано 23 жовтня 2021 року о 14:58

У зв’язку з поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 та посиленням карантинних заходів відповідно до доповненої  постанови Кабінету Міністрів України №1236, Головне управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області в межах компетенції активно здійснює заходи щодо дотримання суб’єктами господарювання встановлених вимог до функціонування в умовах  карантину.

Так, 21 жовтня відбулася нарада за участі начальника Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області, начальника Управління превентивної діяльності ГУНП в Чернігівській області та директорів ринків , на якій ішлося про напрацювання алгоритму дій щодо проведення ефективних заходів у місцях великого скупчення людей, зокрема на ринках, а також забезпечення дотримання карантинних обмежень. До того ж, було обговорено питання збільшення кількості спільних робочих груп для проведення рейдів з метою здійснення контролю за дотриманням чинного законодавства та обмежень, пов’язаних із запобіганням поширенню на території району гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

Крім того, очільник Головного управління Держппродспоживслужби в Чернігівській області особисто провів  зустріч з підприємцями та іншими зацікавленими особами на території ТОВ «КООПРИНОК», під час якої надавались детальні роз’яснення щодо дотримання вимог залежно від рівня епіднебезпеки в області (зокрема про «помаранчевий» та «червоний»), а також тих обмежень, що діють в кожній зоні.  «Бізнес має працювати, тому уряд встановив можливість вашої роботи навіть у «червоній» зоні. Обов’язковою умовою такої роботи є підтвердження клієнтами та персоналом своєї COVID-безпечності, зокрема наявність сертифікату вакцинації або ПЛР-тесту, який чинний 72 години»,- наголосив Юрій Павлішен. Начальник Держпродспоживслужби в області відповів на численні запитання присутніх. 

Про повноваження територіальних підрозділів Держпродспоживслужби в умовах посилення карантинних обмежень ішлося під час прямого ефіру на телебаченні «Суспільне Чернігів», що пройшов за участю начальника Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області Юрія Павлішена. 

«Наразі Чернігівська область знаходиться на «помаранчевому» рівні, і це є зоною посиленого контролю, де ми маємо використовувати всі наявні ресурси та можливості, щоб не допустити погіршення епідеміологічної ситуації. Зокрема, контролювати всі сфери діяльності, які можуть призвести до погіршення епідеміологічної ситуації. Тому важливий саме дієвий контроль: за дотриманням маскового режиму, за умовами перевезень, за роботою закладів громадського харчування тощо», - зазначив Юрій Павлішен. 

Також він поінформував про встановлення нових обмежень  для міжрегіональних пасажирських перевезень,  затверджених урядовою постановою №1236, які почали діяти з 21 жовтня 2021 року, а саме зобов’язання водіїв та пасажирів підтверджувати свою COVID-безпечність.

Принагідно, фахівці відділу організації протиепізоотичної роботи вручили листівки-рекомендації щодо профілактики грипу птиці та провели роз’яснювальну роботу на агропродовольчому ринку.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux