Голова Держпродспоживслужби долучилась до онлайн-конференції щодо органічної переробки та торгівлі органічними продуктами
опубліковано 26 листопада 2020 року о 15:41

Сьогодні, 26 листопада 2020 року, представники органів державної влади, бізнесу та громадськості обговорили перспективи та можливості розвитку органічної продукції. До заходу долучилась і Голова Держпродспоживслужби Владислава Магалецька.

У рамках зустрічі учасники обговорили перспективи розвитку органічного сектору в умовах нового законодавчого регулювання. Присутні розглянули статистичні дані щодо розвитку аграрного органічного сектору, кількості виробників такої продукції та економічні показники від розвитку органічного виробництва.

Під час свого виступу Владислава Магалецька доповіла учасникам про те, як відбувається державний контроль за дотриманням законодавства у сфері органічного виробництва, а також обігу та маркування органічної продукції. Вона відзначила, що Держпродспоживслужба є органом, який здійснює функції контролю у рамках виключно чинного законодавства. «Відповідно до Угоди про асоціацію Україна взяла на себе зобов’язання привести у відповідність чинне законодавство, зокрема, і в сфері органічного виробництва», - додала  Владислава Магалецька. Окрім того, вона наголосила, що фахівці Служби активно контролюють потрапляння на внутрішній ринок неякісної органічної продукції.

У ході обговорення питань Владислава Магалецька звернула увагу присутніх на процедурі сертифікації, а також маркуванні органічної продукції. Вона наголосила, що імпортер або експортер має право здійснювати експорт/імпорт за принципом мовчазної згоди, якщо протягом 10 робочих днів після подання ним заяви про внесення органу іноземної сертифікації до Переліку органів іноземної сертифікації, центральний орган виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері безпечності та окремих показників якості харчових продуктів, не прийняв рішення про відмову у внесенні органу іноземної сертифікації до Переліку органів іноземної сертифікації. 

Виключною підставою для відмови у внесенні органу іноземної сертифікації до Переліку органів іноземної сертифікації є надання недостовірної або неповної інформації.

Учасники онлайн-конференції відзначили високу ефективність такого роду трьохсторонніх зустрічей та в подальшому домовилися про продовження співпраці в такому форматі.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux