Зважаючи на пріоритетність питання забезпечення дітей в організованих дитячих колективах безпечним та якісним харчуванням, 28 березня 2023 року на базі Барської міської ради під головуванням заступника міського голови Миколи Мандрики з працівниками освіти Барської міської територіальної громади за участю начальника Жмеринського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області Миколи Іванова, заступника начальника відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Оксани Ольшанської проведено нараду щодо особливостей організації харчування дітей у закладах освіти відповідно до вимог Постанови КМУ від 24 березня 2021 року №305 "Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення і відпочинку".
В ході наради присутнім були запропоновані заходи щодо розроблення та впровадження єдиного примірного чотиритижневого сезонного меню для дошкільних та шкільних закладів відповідно до вікових потреб дітей, наголошено на необхідності перегляду вартості харчування у закладах освіти в сторону збільшення для забезпечення дітей повноцінним харчуванням, а також, з метою виконання розпорядження КМУ №174-р від 24.02.2023 року "Про затвердження плану заходів з реалізації Національної стратегії розбудови безпечного і здорового освітнього середовища у новій українській школі на 2023 рік" розроблено графік комісійних обстежень закладів освіти Барської міської ТГ.
Разом з тим, станом на 28.03.2023 року фахівці відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Жмеринського районного управління провели 8 комісійних обстежень ЗДО. В ході комісійних обстежень особлива увага приділялася організації харчування та виконанню норм харчування, дотриманню санітарно-гігієнічного та протиепідемічного режимів в закладах та найпростіших укриттях для вихованців та працівників закладів освіти.
За результатами перевірок у 2 закладах виявлено невідповідності вимогам Санітарного регламенту для дошкільних навчальних закладів, затвердженого наказом МОЗ України №234 від 24 березня 2016 року, керівникам закладів направлено рекомендаційні листи щодо усунення недоліків, в обох випадках проінформовано керівництво відділу освіти.
Одночасно, у всіх закладах з працівниками проведена інформаційно-роз'яснювальна робота з профілактики харчових отруєнь та кишкових інфекцій, а також надані рекомендації щодо усунення виявлених порушень.