Фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області провели симуляційне ризик-орієнтоване інспектування господарства з виробництва молока
опубліковано 27 жовтня 2023 року о 15:30

Незважаючи на складну ситуацію в області, фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області за підтримки швейцарсько-української програми «Розвиток торгівлі з вищою доданою вартістю в органічному та молочному секторах України» (QFTP) 26 жовтня 2023 року провели симуляційне ризик-орієнтоване інспектування на потужностях господарства з виробництва молока з метою поширення знань щодо останніх вимог законодавства в молочному секторі та підвищення практичних навичок фахівців регіонального рівня.

В даному заході взяли участь 12 фахівців обласного та районного рівнів ГУ Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області із залученням 1 фахівця ГУ Держпродспоживслужби в Луганській області, який тимчасово перебуває в Дніпропетровській області.

Тренером для проведення симуляційного інспектування виступила начальниця управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини ГУ Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області Світлана Бовсуновська, яка брала участь у тренінгу тренера на тему «Ризик-орієнтоване інспектування операторів ринку молока і молочних продуктів» з 15 по 19 травня 2023 року у м. Вінниця, що був організований QFTP.

Під час симуляційного інспектування також було підвищено рівень обізнаності фахівців та представників господарства щодо законодавчого підґрунтя та необхідності впровадження програми контролю сирого молока. Також головним спеціалістом відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Дніпровського районного управління ГУ Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області Катериною Тарянік, яка уповноважена на відбір зразків, було продемонстровано процедуру відбору зразків відповідно до Стандартної операційної процедури щодо відбору зразків сирого молока для визначення кількості соматичних клітин та загального бактеріологічного забруднення та оформлення акту відбору зразків сирого молока, його реєстрацію у інформаційно-комунікаційній системі Держпродспоживслужби «Молочний модуль» (ММ) та надсилання до лабораторії через ММ.

За результатами участі у симуляційному інспектуванні державні інспектори отримали сертифікати.

Проведення таких практичних заходів сприяє вдосконаленню національної системи контролю за безпечністю молока та молочних продуктів та наближенню до вимог ЄС. Найближчим часом будуть проведені аналогічні симуляційні інспектування для фахівців Вінницької та Волинської областей.

Даний захід проводився за підтримки Швейцарії в межах швейцарсько-української програми «Розвиток торгівлі з вищою доданою вартістю в органічному та молочному секторах України», що впроваджується Дослідним інститутом органічного сільського господарства (FiBL, Швейцарія) у партнерстві із SAFOSO AG (Швейцарія) та за участі Держпродспоживслужби України.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux