Фахівці Держпродспоживслужби Закарпатської області комісійно обстежили майже всі заклади освіти перед початком навчального процесу
опубліковано 06 вересня 2023 року о 15:46

За даними фахівців районних управлінь, 1 вересня в області розпочали працювати 516 закладів дошкільної освіти, 618 закладів загальної середньої освіти, 33 заклади професійної, професійно-технічної та вищої І-ІІ рівня акредитації та 6 інтернатних закладів. За змішаною системою навчання планує працювати 31 школа та 2 ПТНЗ, всі інші – за очною системою.

В ході обстежень порушення санітарного законодавства виявлено в 45 дошкільних та 78 загальноосвітніх навчальних закладах. Основні порушення, виявлені фахівцями: недостатня кількість холодильного, технологічного обладнання, посуду, відсутність медичних книжок у працівників, незатверджене примірне чотиритижневе сезонне меню, відсутні угоди на вивезення ТПВ, на дератизацію, дезінфекцію та дезінсекцію тощо. Основною причиною несвоєчасного підписання Актів готовності – відсутність результатів лабораторних досліджень питної води на момент обстеження закладів. 

Перед початком навчального року керівниками закладів дошкільної освіти подано на погодження 299 примірних сезонних меню, з них погоджено 278; загальної середньої освіти - 294 меню, з них погоджено 265 та 3 меню для закладів інтернатного типу, всі погоджено. За результатами виявлених порушень керівникам закладів дошкільної освіти надано 121 пропозицію, закладів загальної середньої освіти – 232, 2 - в ПТНЗ та 1 в інтернатному закладі. В ході обстежень проводились лабораторні дослідження якості питної води, відібраної в закладах освіти лабораторією Держпродспоживслужби – 237 зразків на санітарно-хімічні і 313 зразків на бактеріологічні показники, всі без відхилень від норм. 

В ході підготовки навчальних закладів до нового навчального року фахівцями Головного управління прийнято участь у 47 нарадах та семінарах. В органи влади направлено 33 листи з питань підготовки закладів освіти до нового 2023-2024 навчального року; керівникам всіх 6-ти районних державних адміністрацій направлено рекомендаційні листи з основними вимогами до закладів освіти, з керівниками закладів освіти проведено 658 лекцій та бесід. Проведено брифінг при облдержадміністрації з питання проведення обстежень закладів освіти для визначення їх стану готовності до початку роботи в новому 2023-2024 навчальному році. Робота щодо контролю за дотриманням закладами освіти безпечних умов перебування, навчання та харчування продовжується.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux