Фахівці Держпродспоживслужби взяли участь в обговоренні профільних освітніх програм
опубліковано 10 березня 2025 року о 10:20

Заступник Голови Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Сергій Захарін, начальник Головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області Володимир Коваль та фахівці вказаного Головного управління взяли участь у заходах з обговорення освітніх програм Луцького національного технічного університету.

Зокрема, відбулося обговорення профільних освітніх програм: «Експертиза харчових продуктів та продовольчої сировини», «Крафтові харчові технології», «Індустрія туризму та гостинності», «Туризм», «Готельно-ресторанна справа».

Учасники заходів: представники органів студентського самоврядування, організацій-роботодавців, бізнес-асоціацій, органів державної влади, а також завідувачі кафедр та науково-педагогічні працівники університету.

Сергій Захарін повідомив, що за дорученням Голови Держпродспоживслужби Сергія Ткачука протягом останнього року значно посилено співпрацю із провідними закладами вищої освіти. Підвідомчі підприємства та установи запрошують кращих студентів для проходження практики, а випускників - на роботу. Фахівці служби регулярно проводять семінари та тренінги з різних актуальних питань. Функціонує Науково-методична рада, до складу якої включено провідних наукових та науково-педагогічних працівників, у тому числі представників Луцького національного технічного університету.

Сергій Захарін також запропонував обов’язково включати в освітні програми дисципліни у сфері комп’ютерних наук та цифровізації, адже вже зараз значна частина управлінських та технологічних процесів здійснюється із застосуванням широкого спектра сучасних інформаційно-комунікаційних технологій. Приміром, у сфері безпечності харчових продуктів функціонує близько 10 інформаційних систем та реєстрів, функціонал яких використовується в реальній практиці.

Володимир Коваль зазначив, що університет забезпечує високу якість освіти, а відтак роботодавці регіону, у тому числі і організації системи Держпродспоживслужби, зацікавлені у залученні випускників на роботу. Головне управління Держпродспоживслужби у Волинській області як соціально відповідальний роботодавець готове і надалі надавати пропозиції і рекомендації щодо змісту освіти, а також брати участь у різноманітних просвітницьких заходах.

Ректорка університету Ірина Вахович зазначила, що в закладі вищої освіти приділяється велика увага підтримці високої якості всіх процесів, у тому числі через залучення роботодавців до обговорення освітніх програм. Такий підхід дозволяє врахувати об’єктивні тенденції ринку праці та підготувати випускника до реальної практичної роботи. В останні роки значно посилено увагу до співпраці з провідними роботодавцями, у тому числі із Держпродспоживслужбою. Університет регулярно отримує новітнє технологічне та освітнє обладнання.

«Луцький національний технічний університет є знаним закладом вищої освіти, який здійснює підготовку фахівців за широкою номенклатурою спеціальностей, у тому числі з харчових технологій, для підприємств готельно-ресторанного господарства, а також для сфери туризму. Держпродспоживслужба готова надати методичну та інформаційно-аналітичну підтримку під час проектування освітніх програм. Наші фахівці охоче братимуть участь у цій роботі і надалі. Ми домовились з колегами про посилення освітньої і наукової взаємодії в межах пріоритетних завдань, над вирішенням яких працює Держпродспоживслужба. І на цій основі дійшли згоди про необхідність поглиблення нашого співробітництва», - зазначив Сергій Захарін.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux