Заступник Голови з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій та цифровізації Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Сергій Захарін відвідав Головне управління Держпродспоживслужби в Полтавській області, де поспілкувався із працівниками, а також ознайомився із станом цифровізації відповідних управлінських процесів.
Серед питань, що розглядалися: стан реформування мережі установ ветеринарної медицини, удосконалення механізмів ідентифікації тварин, організація електронного документообігу, підтримка нормальної роботи лабораторної мережі, взаємодія з науковими установами та закладами вищої освіти, використання матеріальних та нематеріальних форм стимулювання співробітників до сумлінної праці, забезпечення прозорості та відкритості роботи державного органу, виконання завдань і заходів з проблематики підтримки санітарно-епідемічного благополуччя під час оздоровлення дітей, підготовка закладів освіти до нового навчального року.
Під час розширеної наради Сергій Захарін заявив, що за дорученням Голови Держпродспоживслужби Сергія Ткачука здійснюється комплексне рейтингування роботи територіальних органів, що має на меті виявлення ключових проблем в роботі, а також вивчення та поширення передового управлінського досвіду. За переважною більшістю показників Головне управління в Полтавській області займає лідерські позиції.
Керівниця Головного управління Яніна Аранчій розказала про ключові виклики ветеринарно-санітарної, фітосанітарної та санітарно-епідеміологічної роботи, і запевнила, що фахівці відповідних структурних підрозділів дають на наявні виклики своєчасні та адекватні відповіді. Впроваджуються людиноцентричні принципи організації роботи, зокрема на належному рівні підтримується мотивація співробітників до продуктивної праці. Виконується низка соціальних проектів, що збільшує авторитет установ Держпродспоживслужби як привабливих роботодавців.
Сергій Захарін також дав відповіді на низку запитань, які хвилюють працівників апарату Головного управління. Зокрема, наголосив на важливості сумлінного супроводження реформ, які є чутливими для громадян. Йдеться про реформу шкільного харчування, впровадження вимог щодо безбар’єрності, підтримку принципів гендерної рівності, організацію роботи з ветеранами та ветеранськими організаціями, забезпечення доступності ліків на основі встановлення справедливих цін, поліпшення комунікаційної роботи, забезпечення належного рівня захисту прав споживачів.
«Головне управління Держпродспоживслужби в Полтавській області демонструє кращі практики управлінської роботи, у тому числі і в частині організації ефективної протидії різним біологічним викликам. В цілому стан епізоотичного, фітосанітарного та санітарно-епідемічного благополуччя контрольований. Фахівці Держпродспоживслужби у Полтавській області, не дивлячись на складні умови, успішно вирішують складні завдання, зокрема впроваджують перспективні механізми для збільшення показників ідентифікації тварин. Одним із чинників високої результативності роботи є злагоджена співпраця з іншими органами влади на місцевому рівні, з депутатським корпусом, з обласною військовою адміністрацією», - зазначив Сергій Захарін.