В Україні тривають віялові та аварійні відключення електроенергії. Тож, як ніколи, стало актуальним питання щодо зберігання харчових продуктів у таких умовах.
Зважаючи на це, з метою недопущення ускладнень епідемічної ситуації в області спеціалісти Прилуцького районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області провели широку роз’яснювальну роботу серед операторів ринку щодо необхідності забезпечити належні умови під час зберігання і реалізації харчових продуктів, зокрема, дотримання температурного режиму.
Під час бесід надали рекомендації операторам ринку відповідно до система НАССР розробити план заходів чи інструкції на випадок відключення електроенергії та провести навчання персоналу щодо забезпечення належних умов зберігання харчових продуктів, визначених виробником.
Наголосили на необхідності дотримання вимог законодавства про безпечність та окремі показники якості харчових продуктів. Нагадали, що відповідальність за безпечність харчових продуктів покладається на операторів ринку харчових продуктів: виробників, інших суб’єктів господарювання, які транспортують, зберігають, пакують або здійснюють обіг харчових продуктів.
Навіть у такій складній ситуації ми не повинні допустити харчових отруєнь, тому перед операторами ринку стоїть важливе питання – забезпечити належні умови під час зберігання і реалізації харчових продуктів, зокрема дотримання температурного режиму.