Один з викликів, що долають українці сьогодні, – періодичне відключення систем електропостачання, що може суттєво вплинути на безпечність та якість харчових продуктів у процесі їх виробництва, обігу, зберігання та реалізації.
З метою недопущення кишкових інфекцій та харчових отруєнь через споживання харчових продуктів, які можуть бути небезпечними внаслідок порушення температурних умов їх зберігання 22 липня року фахівці Новгород-Сіверського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області провели інформаційно-роз’яснювальну роботу серед операторів ринку, що проводять діяльність з виробництва та/або обігу харчових продуктів у закладах громадського харчування та закладах швидкого харчування.
Особлива увага підчас рейдів акцентувалась на дотриманні температурного режиму, термінів придатності, наявності холодильного обладнання, забезпеченні холодною та гарячою проточною водою, дотриманні технологічного процесу на об’єктах громадського харчування. Перевірили і своєчасність проходження медичного огляду та гігієнічного навчання працівників вищезазначених закладів.
Суб’єктам господарювання під розписку вручені пам’ятки, де зазначено основні вимоги Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів».