Напружена ситуація в країні змінила планування оздоровлення та літнього відпочинку дітей. Однак, пріоритетом в роботі Держпродспоживслужби завжди залишається забезпечення якості відпочинку маленьких українців.
Традиційною цьогорічну оздоровчу кампанію назвати важко, адже усім службам довелося переформатуватися і прийняти нові виклики у роботі. Однак, безпека харчових продуктів та дотримання норм санітарного законодавства завжди перебувають на жорсткому контролі.
Відповідно до розпорядження Барської міської ради №56/Р від 08.06.2022 "Про організацію відпочинку та оздоровлення дітей Барської міської ради влітку 2022 року" організовано пришкільний табір з короткотривалим денним перебуванням дітей початкових класів на базі Барського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів №4 Барської міської ради (23000, Вінницька область, Барський район, місто Бар, вулиця Героїв Майдану, будинок 5).
З метою створення безпечних умов перебування дітей у закладах оздоровлення та відпочинку, здійснення заходів, спрямованих на збереження і зміцнення здоров’я дітей та попередження спалахів гострих інфекційних хвороб і харчових отруєнь в дитячих оздоровницях, на керівників відділів освіти територіальних громад було направлено інформаційні листи щодо дотримання державних санітарних правил і норм "Улаштування, утримання і організації режиму діяльності дитячих оздоровчих закладів".
За ініціативою управління, напередодні відкриття табору проведено робочу нараду-семінар з начальником, медичним та кухонними працівниками закладу, по закінченню якої відбулось залікове заняття.
Станом на 30.06.2022 фахівцями відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Барського управління Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області, за участю спеціалістів відділу освіти Барської міської ради, проведено 1 позапланове обстеження пришкільного табору та 4 санітарно-гігієнічних моніторинги на предмет дотримання вимог діючого законодавства під час проведення дитячої оздоровчої кампанії.
Основні питання, на яких було акцентовано увагу: забезпечення дітей повноцінним якісним харчуванням зі свіжими овочами та фруктами; обладнання харчоблоку технологічним і холодильним обладнанням, виробничим інвентарем, кухонним і столовим посудом, миючими і дезінфекційними засобами; наявність погодженого примірного меню; організація питного режиму; наявність облаштованих медичних приміщень та ізолятору, забезпечення медикаментами відповідно з вимогами санітарних правил; наявність документів про проходження обов’язкового медогляду персоналом; укладення та виконання угод про проведення дезінфекційних, дератизаційних та дезінсекційних заходів, вивіз побутових відходів та нечистот.