Фахівці Барського управління провели обстеження пришкільного табору на предмет готовності до літнього відпочинку та оздоровлення дітей
опубліковано 01 липня 2022 року о 17:10

Напружена ситуація в країні змінила планування оздоровлення та літнього відпочинку дітей. Однак, пріоритетом в роботі Держпродспоживслужби завжди залишається забезпечення якості відпочинку маленьких українців.

Традиційною цьогорічну оздоровчу кампанію назвати важко, адже усім службам довелося переформатуватися і прийняти нові виклики у роботі. Однак, безпека харчових продуктів та дотримання норм санітарного законодавства завжди перебувають на жорсткому контролі.

Відповідно до розпорядження Барської міської ради №56/Р від 08.06.2022 "Про організацію відпочинку та оздоровлення дітей Барської міської ради влітку 2022 року" організовано пришкільний табір з короткотривалим денним перебуванням дітей початкових класів на базі Барського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів №4 Барської міської ради (23000, Вінницька область, Барський район, місто Бар, вулиця Героїв Майдану, будинок 5).

З метою створення безпечних умов перебування дітей у закладах оздоровлення та відпочинку, здійснення заходів, спрямованих на збереження і зміцнення здоров’я дітей та попередження спалахів гострих інфекційних хвороб і харчових отруєнь в дитячих оздоровницях, на керівників відділів освіти територіальних громад було направлено інформаційні листи  щодо дотримання державних санітарних правил і норм "Улаштування, утримання і організації режиму діяльності дитячих оздоровчих закладів".

За ініціативою управління, напередодні відкриття табору проведено робочу нараду-семінар з начальником, медичним та кухонними працівниками закладу, по закінченню якої відбулось залікове заняття.

Станом на 30.06.2022 фахівцями відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Барського управління Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області, за участю спеціалістів  відділу освіти Барської міської ради, проведено 1 позапланове обстеження пришкільного табору та 4 санітарно-гігієнічних моніторинги  на предмет дотримання вимог діючого законодавства під час проведення дитячої оздоровчої кампанії.

Основні питання, на яких було акцентовано увагу: забезпечення дітей повноцінним якісним харчуванням зі свіжими овочами та фруктами; обладнання харчоблоку технологічним і холодильним обладнанням, виробничим інвентарем, кухонним і столовим посудом, миючими і дезінфекційними засобами; наявність погодженого примірного меню; організація питного режиму; наявність облаштованих медичних приміщень та ізолятору, забезпечення медикаментами відповідно з вимогами санітарних правил; наявність документів про проходження обов’язкового медогляду персоналом; укладення та виконання угод про проведення дезінфекційних, дератизаційних та дезінсекційних заходів, вивіз побутових відходів та нечистот.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux