На Закарпатті завершується проведення інформаційно-роз'яснювальної роботи щодо дотримання вимог законодавства з питань безпечності харчових продуктів, гігієни та санітарії у закладах освіти. Черговий захід – спільний семінар-навчання, що проходив за участі представників відділу освіти, культури, молоді і спорту Богданської сільської ради, нещодавно провели у рамках цієї кампанії фахівці Рахівського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Закарпатській області.
Присутні розглянули основні законодавчі вимоги про безпечність харчових продуктів, обговорили окремі показники їх якості, що базуються на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю в критичних точках (Hazard Analysis and Critical Control Points) та нового Санітарного регламенту у закладах освіти.
Водночас, представники районного управління Головного управління Держпродспоживсужби в Закарпатській області роз’яснили постачальникам харчових продуктів і фізичним особам-підприємцям, які надають послуги з організації харчування, а також відповідальним за харчування у закладах загальної середньої освіти посадовим особам та директорам закладів дошкільної освіти, вимоги при розробленні та впровадженні системи НАССР у закладах освіти. Принагідно нагадали про відповідальність, передбачену за невиконання цих вимог.
Дещо детальніше учасники зібрання обговорили Санітарний регламент для закладів загальної середньої освіти, який набрав чинності з 1 січня 2021 року.
Аналогічні семінари-навчання вже проведені у трьох об'єднаних територіальних громадах Рахівщини – Великобичківській, Ясінянській та Рахівській.