Фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області здійснили 14425 перевірок дотримання обмежувальних протиепідемічних заходів
опубліковано 05 травня 2021 року о 17:46

Значний обсяг роботи провели фахівці структурних підрозділів Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області щодо здійснення контролю за дотриманням обмежувальних протиепідемічних заходів, передбачених для регіонів, де встановлено «червоний» рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19.

За ініціативи Головного управління в області функціонує до 50 мобільних груп, до роботи у складі яких залучено понад 80 фахівців Держпродспоживслужби. Перевірки щодо дотримання протиепідемічних заходів представники служби проводили щоденно, включаючи вихідні та святкові дні, а також у вечірній та нічний час.

У період з 3 березня по 4 травня 2021 року Житомирська область знаходилась у «червоній зоні». За вказаний період, фахівці Головного управління Держпродспоживслужби здійснили 14425 перевірок. Зокрема, перевірили 5462 об'єкти продовольчої  та 4557 непродовольчої торгівлі, 1880 закладів громадського харчування, 125 дошкільних навчальних та 165 закладів загальної середньої освіти, здійснили 969 перевірок агропродовольчих ринків.  Перевірили 838 об'єктів, серед яких аптеки, торгівельно-розважальні центри, спортивні заклади та об'єкти водозабезпечення. Фахівців Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області залучали до комісійних обстежень громадського транспорту, перевірили 316 одиниць.

Варто зазначити, що 80%  всіх перевірок були проведені разом з представниками  Головного управління Національної поліції в Житомирській області, що свідчить про належний рівень комунікації Держпродспоживслужби з правоохоронними органами.

Порушення протиепідемічних вимог реєстрували у ході 2208 перевірок, що складає 15,3% (майже кожен шостий об'єкт). Найбільший відсоток порушень протиепідемічного режиму зафіксували на об'єктах торгівлі продовольчими та непродовольчими товарами, на агропродовольчих ринках тощо.

Основні порушення:

- недотримання соціальної дистанції між відвідувачами;

- відсутність засобів індивідуального захисту у працюючого персоналу;

- порушення дезінфекційного режиму.

До порушників застосували відповідні заходи реагування: надано 293 приписи (пропозицій), надіслано 1026 листів попереджувального характеру, складено 138 протоколів за ст.44-3 КУпАП та 922 за ст..42 КУпАП. У 353-х випадках, щодо виявлених порушень, фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області інформували органи місцевої влади та у 103-х випадках - органи Національної поліції.

Станом на 5.05.2021 року, Житомирська область віднесена до регіонів з жовтим рівнем епідемічної небезпеки поширення COVID-19. Карантинні обмеження в області дещо послаблені, але, в рамках протидії пандемії, контроль за дотриманням необхідних протиепідемічних заходів  з боку Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області триватиме. Адже, загальнонаціональний карантин продовжено до 30 червня 2021 року.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux