Фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області провели моніторингові перевірки щодо дотримання протиепідемічних заходів та карантинних обмежень, передбачених «червоним» рівнем епідемічної небезпеки поширення COVID-19.
У період з 19 квітня по 25 квітня фахівці територіальних структурних підрозділів Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області провели 1250 моніторингових перевірок суб'єктів господарювання щодо дотримання карантинних обмежень та протиепідемічних заходів із запобігання поширенню коронавірусу COVID-19.
Загалом, на минулому тижні, перевірили 434 об'єкти продовольчої торгівлі, 338 закладів торгівлі непродовольчою групою товарів, 194 заклади громадського харчування, 29 перукарень (салонів краси). Окрім того, перевірили діяльність 220 об'єктів, серед яких агропродовольчі ринки, аптеки, розважальні заклади та об'єкти водозабезпечення. Також, моніторингові перевірки відбулися у 14 закладах дошкільної та 20 - загальної середньої освіти.
Як свідчить статистика, минулого тижня порушення фіксували на кожному 6-му об'єкті нагляду, що становить 16% від загальної кількості. Найбільше порушень зафіксували у закладах продовольчої торгівлі.
Фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області вжили відповідні заходи реагування:
- склали 84 протоколи про адміністративні правопорушення на відповідальних осіб;
- надали 134 приписи з пропозиціями щодо усунення порушень;
- надіслали 29 інформаційних листів до органів місцевої влади та 5 листів до правоохоронних органів.
Наразі Житомирська область визначена як регіон зі значним поширенням СOVID-19, тому, посилений контроль за дотриманням суб'єктами господарювання протиепідемічних вимог та карантинних обмежень з боку Держпродспоживслужби продовжується.