Фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області перевірили 20 дитячих закладів оздоровлення та відпочинку
опубліковано 31 травня 2021 року о 17:47

Начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області Тимофій Вагіс, наголосив:

- «Кампанія з оздоровлення та відпочинку влітку 2021 на території Запорізької області не тільки організована, а вже й розпочалася.  Станом на 31.05.2021 на території Запорізької області заплановано функціонування 26 позаміських дитячих закладів оздоровлення і відпочинку, 74 табори з денним перебуванням дітей (пришкільні табори). Крім того, передбачається функціонування більше 500 закладів відпочинку для дорослих. Сумісно з органами місцевого самоврядування розроблені плани заходів, створені територіальні комісії з координації проведення літньої оздоровчої кампанії 2021 року за участі Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області. За минулий тиждень, фахівці перевірили 20 дитячих закладів оздоровлення та відпочинку з питань контролю дотримання суб’єктами господарювання санітарних вимог та протиепідемічних заходів, але нажаль більшість об’єктів порушують вимоги.  На сьогодні, за результатами перевірок, лише трьом дитячим закладам оздоровлення та відпочинку області фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області надали відповідні документи щодо можливого їх функціонування. З іншими суб’єктами  проведено роз’яснювальну роботу, надані пропозиції щодо усунення порушень».

З метою забезпечення якісного і повноцінного харчування дітей фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області надали гігієнічну оцінку 16 перспективним двотижневим меню, також, суб’єкти господарювання представили на розгляд графіки змін.

На теперішній час вже перевірили 59 закладів відпочинку для дорослих щодо готовності їх до відкриття та дотримання протиепідемічних заходів, в закладах розміщення, на період адаптивного карантину у зв’язку з поширенням корона вірусної хвороби (COVID-19). На 9 базах відпочинку у містах Бердянськ та Приморськ, смт. Кирилівка виявили порушення вимог санітарного законодавства та організації дотримання протиепідемічних заходів.

Фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області  перевірили 55 пляжів на узбережжях Азовського моря та річки Дніпро, з них: 2 громадських пляжі, 6 пляжів ДЗОВ та 47 закладів відпочинку для дорослих.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux