Фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Закарпатській області здійснили 939 перевірок з питань дотримання суб’єктами господарювання карантинних вимог
опубліковано 12 липня 2021 року о 11:45

Фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Закарпатській області щоденно забезпечують посилений контроль за дотриманням обмежень, передбачених відповідною постановою Кабінету Міністрів України, з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2».

Так, за минулий тиждень фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Закарпатській області провели 939 заходів нагляду (контролю), у ході яких на 58 об’єктах виявили певні порушення (що становить 6,2%), на усунення яких надали 55 приписів керівникам та ініціювали складання 4 протоколів про порушення карантинних заходів.

Зокрема, фахівці перевірили такі об’єкти:

302 об'єкти торгівлі продовольчими товарами, виявили 15 порушень (надали 16 приписів, склали 4 постанови);

125 об'єктів  торгівлі  непродовольчими товарами, виявили 6 порушень (надали 6 приписів);

234 заклади громадського харчування, порушення виявили у 4 (надали 4 приписи);

28  перукарень і салонів краси, порушення виявили в одному салоні краси (надали 1 припис);

23 дошкільні заклади (порушення не виявили);

91 інший об’єкт нагляду, виявили 3 порушення (надали 3 приписи).

Також щоденно контролюється робота агропродовольчих ринків. За попередній тиждень провели 136 позапланових перевірок з питань дотримання протиепідемічних заходів під час карантину. За виявлені порушення винесли 29 приписів та пропозицій  керівникам ринків. Водночас здійснюється і контроль за проведенням профілактичних та протиепідемічних заходів, зокрема поточної дезінфекції, у торгівельних центрах, ринках, вокзалах, об’єктах торгівлі та громадського харчування, в банках, сільських, селищних радах тощо. За минулий тиждень проведено моніторинг 908 заходів поточної дезінфекції на об’єктах різної категорії.

Про виконану роботу та з метою профілактики захворювань фахіці Головного управління Держпродспоживслужби в Закарпатській області інформують населення через виступи по телебаченню та радіо, публікації в соціальних мережах та інтернет-виданнях (здійснили 840 таких заходів). Фахівці надають певні рекомендації, звертають увагу на забезпечення необхідною кількістю засобів індивідуального захисту, деззасобів, нанесення дистанційних розміток, одночасне перебування споживачів, фасування продуктів харчування тощо.

Робота з нагляду за дотриманням суб’єктами господарювання встановлених вимог до функціонування в умовах адаптивного карантину триває.

У пунктах пропуску через державний кордон України оглянуто 2562 транспортних засобів (в т.ч. легкових—1781, вантажних—781).

Головне управління Держпродспоживслужби в Закарпатській області закликає дотримуватись рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів на період карантину, що є запорукою Вашого здоров’я.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux