Фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області перевірили майже тисячу суб’єктів господарювання
опубліковано 14 червня 2021 року о 15:07

Фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області  на виконання доручень Прем’єр-міністра України, протокольних доручень Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, продовжують здійснювати контроль за виконанням обмежень, визначених постановою КМУ від 09.12.2020 р. № 1236 «Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним погіршенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом та постановами Головного державного санітарного лікаря України.

Спільно з органами влади та місцевого самоврядування, представниками Національної поліції щоденно, у тому числі у вихідні дні, фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області проводять рейдові перевірки суб’єктів господарювання, які здійснюють діяльність у сфері торгівлі продовольчими та непродовольчими товарами, громадського харчування, закладів освіти та іншими об’єктами (пасажирські перевезення, заклади розміщення, вокзали, торгові центри, аптеки тощо)  щодо виконання встановлених карантинних заходів.

Так, у період з 07 по 13 червня 2021 року Головне управління Держпродспоживслужби в Полтавській області перевірило майже тисячу об’єктів.

Порушення протиепідемічних вимог встановили  на 45 об’єктах. До порушників застосовували відповідні заходи реагування, зокрема, надали 45 приписів. Фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області, спільно з органами поліції, склали 4 протоколи про адміністративне правопорушення.

У 15 випадках щодо виявлених порушень інформували органи місцевої влади та у 18 випадках поінформовали органи Національної поліції.

Зокрема перевірили:

233 об'єкти торгівлі продовольчими товарами (окрім ринків), порушення встановили на 21 об'єкті. За недотримання вимог протиепідемічних заходів надали 21 припис.

159 об'єктів торгівлі непродовольчими товарами, на 11 встановили порушення. Надали 11 приписів.

64 заклади громадського харчування, на 3 встановили порушення. Надали 3 приписи.

38 перукарень та салонів краси, в 1 встановили порушення. Надали 1 припис.

провели 8 перевірок агропромислових ринків, порушення протиепідемічних вимог виявили на 6 об’єктах. Надали 6 приписів. Спільно з органами поліції склали 3 протоколи про адміністративне правопорушення.

10 дитячих дошкільних закладів, порушення дотримання протиепідемічних заходів не виявили.

35 загально-освітніх навчальних заклади, порушення дотримання протиепідемічних заходів не виявили.

155 інших об’єктів нагляду (пасажирські перевезення, заклади розміщення, вокзали, торгово-розважальні центри, АЗК, фітнес-клуби, аптеки тощо), на 3 об’єктах виявили порушення дотримання протиепідемічних заходів, надали  3 приписи. Склали 1 протокол про адміністративне правопорушення. У 1 випадку поінформовали органи місцевої влади.

Перевірки тривають! Дотримуйтеся елементарних протиепідемічних заходів: мийте руки, носіть  маски, уникайте скупчення людей. Пам’ятайте! В Україні коронавірусна хвороба ще не подолана, тож, всі ми повинні бути відповідальними і піклуватися про своє здоров’я і здоров’я своїх рідних!

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux