Фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області виявили порушення законодавства у сфері ринкового та метрологічного нагляду
опубліковано 17 червня 2021 року о 17:59

Фахівці відділу ринкового та метрологічного нагляду Управління захисту споживачів Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області від початку року здійснили 10 планових перевірок характеристик продукції,1перевірку розпочато та призупинено на час проведення експертизи (випробування). Крім того, з січня по травень відбулось 8 позапланових перевірок.

Порушення законодавства у сфері ринкового нагляду виявили при розповсюдженні 56 одиниць продукції, а саме: 20 одиниць продукції, яка підпадає під дію «Технічного регламенту низьковольтного електричного обладнання» та «Технічного регламенту з електромагнітної сумісності обладнання», 20 одиниць продукції, яка підпадає під дію «Технічного регламенту безпечності іграшок», 5 одиниць продукції, яка підпадає під дію «Технічного регламенту радіообладнання», та 11 одиниць (1492 пари) продукції, яка підпадає під дію «Технічного регламенту маркування матеріалів, що використовуються для виготовлення основних складових взуття, яке надходить для продажу споживачу».

Відносно продукції, щодо якої виявили порушення, застосували 93 рішення про вжиття обмежувальних (корегувальних) заходів. За результатами перевірок винесли 3 постанови про накладання штрафних санкцій на загальну суму 136 тисяч гривень.

Станом на 1 червня відібрали 6 зразків продукції для проведення експертизи (випробування).

Також фахівці відділу ринкового та метрологічного нагляду Управління захисту споживачів Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області за  5 місяців провели 6 планових перевірок з метрологічного нагляду на предмет дотримання суб’єктами господарювання вимог законодавства у сфері законодавчо регульованої метрології. Порушення метрологічних вимог виявили за результатами 5 перевірок. 

При проведенні перевірок обревізовано 480 одиниць засобів вимірювальної техніки, з яких 82 одиниці (17%) визнано непридатними до застосування.

За результатами здійснених заходів контролю видали 5 приписів про усунення порушень метрологічних вимог, склали 4 протоколи про адміністративні правопорушення у сфері метрології та метрологічної діяльності і 4 постанови.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux