Фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області продовжують здійснювати контроль за проведенням дитячої оздоровчої кампанії
опубліковано 14 липня 2021 року о 12:57

Фахівці Чернігівського управління Держпродспоживслужби продовжують тримати на контролі процес оздоровлення дітей під час літньої оздоровчої кампанії.

Цього літа у Чернігівському районі функціонує 2 дитячі заклади оздоровлення та відпочинку - позаміський дитячий заклад оздоровлення та відпочинку «Дивосвіт» у селищі Седнів та літній дитячий спортивний національно-патріотичний наметовий табір «Я - Українець» відомства ГО «Північні Вовки» у селі Количівка.

Від початку оздоровчого періоду  проведено 2 перевірки згаданих вище закладів у складі районної міжвідомчої комісії з питань оздоровлення та відпочинку дітей, а також моніторингові обстеження на предмет виконання протиепідемічних заходів у дитячих закладах оздоровлення та відпочинку на період карантину, пов’язаного з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19), передбачених постановою Головного державного санітарного лікаря України № 5 від 8 червня 2021.

Зокрема, 13 липня фахівці управління відвідали національно-патріотичний наметовий табір «Я - Українець» в с. Количівка. Під час перебування у закладі вони відзначили відповідальне ставлення адміністрації закладу до дотримання вимог санітарного законодавства.

Проведена значна санітарно-просвітницька робота з персоналом закладу оздоровлення у напрямку профілактики гострих кишкових інфекцій, харчових отруєнь та гострих респіраторних захворювань.

Для попередження випадків гострих кишкових інфекційних захворювань та харчових отруєнь наголошувалось на неухильному виконанні таких вимог:

- не вживати продуктів і напоїв при найменшій підозрі щодо їх якості та з простроченими термінами споживання;

- зберігати продукти харчування тільки у спосіб, зазначений на упаковці та у встановлений термін;

- приготовані страви необхідно вживати відразу; 

- при споживанні овочів, фруктів та ягід їх необхідно ретельно мити питною водою;

- суворо дотримуватись правил особистої гігієни;

- у випадку виявлення перших ознак кишкового захворювання  медичний працівник закладу повинен викликати спеціалізований санітарний автомобіль екстреної медичної допомоги для подальшої госпіталізації дитини у визначений заклад охорони здоров’я.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux