Фахівці Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області перевірили пляжі Вінниці
опубліковано 16 червня 2021 року о 13:01

15 червня 2021 року фахівці Вінницького міського управління Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області за участю представника КП ВМР "Комбінат комунальних підприємств" провели обстеження пляжів м. Вінниця щодо їх готовності до літнього сезону.

У ході обстеження встановили, що на пляжах "Гонти" та "Хімік" організовано щоденне прибирання територій, встановлені урни та контейнери для збору побутових відходів, роздягальні, лавочки, тіньові навіси, громадські туалети та душові кабіни, санітарно-технічне обладнання яких підключено до централізованих мереж водопостачання та каналізації. Забезпечено роботу медичних пунктів та рятувальників.

Разом з тим, на території пляжу "Гонти" є лише антисептики для рук, а дезінфікуючі засоби для прибирання санітарно-побутових приміщень та роздягалень - відсутні.

На пляжі "Центральний" відсутній громадський туалет та контейнери для збору твердих побутових відходів (на території пляжу є лише урни). Не організовано медичний пункт та рятувальну станцію.

На момент обстеження підсипка пляжів "Гонти", "Хімік", "Центральний" чистим піском не проведена.

Враховуючи викладене, на адресу начальника комунального підприємства Вінницької міської ради "Комбінат комунальних підприємств" направлено лист про необхідність забезпечити підсипку пляжів "Гонти", "Хімік", "Центральний" чистим піском та придбати дезінфікуючі засоби з метою проведення прибирання туалетів, душових кабін, роздягалень, медичних пунктів на територіях пляжів. Обладнати громадський туалет (або біотуалети), медичний пункт та рятувальну станцію на території пляжу "Центральний".

Слід відмітити, що фахівці Вінницького міського управління Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області у червні поточного року відібрали проби води на пляжах міста та з Вишенського озера.

За результатами лабораторних досліджень, які провели фахівці Вінницької регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби встановили, що якість води річки Південний Буг на пляжі "Гонти" та Вишенського озера відповідає санітарним вимогам. На пляжах "Хімік" та "Центральний" якість води річки Південний Буг не відповідає санітарним вимогам лише по запаху, який становить 2 бали, при нормі не більше 1 бала. Інші показники – вміст лактозопозитивних кишкових паличок, кишкової палички в 1куб.дм води, водневий показник (рН), забарвлення, розчинений кисень, біохімічна потреба в кисні знаходяться в межах допустимих величин, вода на пляжах може використовуватись для купання людей.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux