Фахівці Держпродспоживслужби в Запорізькій області встановили реалізацію масла невідомого походження: підприємець сплатить штраф 65 тисяч гривень
опубліковано 02 грудня 2021 року о 15:40

На адресу Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області надійшло звернення від мешканки м. Запоріжжя, в якому вона скаржиться, що в одній із продуктових крамниць роздрібної мережі реалізуються продукти харчування, непридатні для споживання.

Зокрема, жінка придбала солодковершкове масло «Селянське» 73,0%, виробництва ТОВ «Погребищенський маслосирзавод», яке було з ознаками цвілі та мало різкий неприємний запах. При цьому, кінцевий термін придатності масла, згідно маркування, ще не закінчився.

З метою обґрунтованого розгляду звернення та перевірки фактів, викладених у ньому, спеціалістами Запорізького управління Головного управління Держпродспоживслужби у Запорізькій області було здійснено позаплановий захід державного нагляду (контролю), в ході якого була встановлена реалізація вищевказаного харчового продукту. На маслі було нанесено маркування: «Солодковершкове масло «Селянське» 73,0%, виробництва ТОВ «Погребищенський маслосирзавод».

Водночас, за повідомленням Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області ТОВ «Погребищенський маслосирзавод» припинив свою діяльність ще у 2019 році, що вказує на ймовірну підробку документів щодо виробника.

Таким чином було встановлено факт реалізації масла невідомого походження.

За порушення вимог законодавства в сфері безпечності харчових продуктів на оператора ринку складено протокол за статтею 65 Закону України "Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров'я та благополуччя тварин», якою передбачено накладення штрафу на юридичних осіб у розмірі п’ятнадцяти мінімальних заробітних плат, на фізичних осіб - підприємців - у розмірі десяти мінімальних заробітних плат.

Крім того, оператору ринку надано припис щодо усунення порушень вимог законодавства.

Інформація по матеріалам проведеного позапланового заходу державного нагляду (контролю) передана до Нацполіції для вжиття заходів по недопущенню в обіг харчового продукту невідомого походження, який може створити загрозу життю та здоров’ю людини.

Шановні споживачі!

У разі виявлення в обігу «Солодковершкового масла «Селянське» 73,0%, виробництва ТОВ «Погребищенський маслосирзавод», просимо негайно інформувати Головне управління для вжиття відповідних заходів за адресою: вул. Гоголя, 105А, м. Запоріжжя, 69002, тел. (061)228-04-51, e-mail: office@gudpss-zp.gov.ua

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux