Напередодні вихідних 21-22 листопада та впродовж вищезгаданих 2-х днів, фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області проводили роз’яснювальну роботу з керівниками та персоналом щодо дотримання «карантину вихідного дня» на підконтрольних об’єктах та моніторили ситуацію в районах. Про виявлені порушення інформували місцеву владу та Національну поліцію.
Протягом тижня представники Держпродспоживслужби в Тернопільській області вкотре вручали під підпис керівникам ринків та закладів громадського харчування інформаційні листи щодо обмежень торгівлі під час «карантину вихідного дня».
На території області 21.11.2020 р. було створено 33 робочих групи спільно з представниками органів місцевого самоврядування та Національної поліції щодо дотримання вимог «карантину вихідного дня»;
22.11.2020 р. працювали 27 робочих груп, до яких були залучені фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області.
Також на території області працювали 3 групи на чолі з начальником Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області та 2-ох начальників Управлінь Головного управління Держпродспоживслужби в області.
Фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області 21-22.11.2020 р. провели інспектування в складі мобільних робочих груп з представниками правоохоронних органів 1329 підконтрольних об’єктів та склали 53 протоколи.
Зокрема, обстежили:
180 закладів громадського харчування На 26-ти з них виявили порушення та склали 13 протоколів;
522 заклади торгівлі продовольчими товарами. Порушення виявили на 73-х об’єктах, склали 28 протоколів;
487 заклади торгівлі непродовольчими товарами. Виявили порушення на 52 закладах, склали 7 протоколів;
123 інших (ТРЦ, ТЦ, перукарні, фітнесклуби, тощо). Виявлено 11 порушень, склали 5 протоколів;
17 агропродовольчих ринків. Порушення виявили на 5. Протоколи не складали, надали приписи та пропозиції.
Щодо протоколів, то минулих вихідних їх складали і через неправильне носіння маски чи її відсутність.