Фахівці Держпродспоживслужби в Чернігівській області встановили порушення вимог декларування зміни цін на лікарські засоби
опубліковано 28 січня 2021 року о 15:30

З 18 травня 2020 року набула чинності постанова Кабінету Міністрів України № 341 «Про заходи щодо стабілізації цін на товари, що мають істотну соціальну значущість, товари протиепідемічного призначення»  (далі-Постанова).

Відповідно до Постанови суб'єкти господарювання повинні декларувати намір підняти роздрібну ціну на понад 5% на товари включені до переліку соціально значущих товарів.

На виконання річного плану здійснення заходів державного нагляду (контролю) Державної служби України  з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів на 2021 рік фахівці сектору контролю за регульованими цінами Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області провели планову перевірку суб’єкта господарювання, що впроваджує свою діяльність на фармацевтичному ринку.

У ході перевірки було встановлено, що суб’єктом господарювання здійснювалась реалізація лікарських засобів за ціною, що починаючи з 18.05.2020 року зростала  більше ніж на 5 відсотків до роздрібної ціни, без процедури декларування зміни цін.

Враховуючи вищевикладене, суб’єктом господарювання  було порушено вимоги п.3 Порядку декларування зміни роздрібних цін на товари, що мають істотну соціальну значущість, і товари протиепідемічного призначення, що необхідні для запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 22 квітня 2020 року  № 341, що  є порушенням вимог щодо формування, встановлення та застосування державних регульованих цін.

До суб’єка господарювання було застосовано адміністративно-господарську санкцію відповідно до статті 20 Закону України "Про ціни і ціноутворення".

Посадову особу суб’єкта господарювання відповідальну за порушення порядку формування, встановлення та застосування державних регульованих  цін, притягнуто до адміністративної відповідальності  шляхом накладання штрафу у розмірі, визначеному статтею 165-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

По результатам перевірки співробітниками Сектору контролю за регульованими цінами Головного Управління Держпродспоживслужби в Чернігівсвькій області складено Припис з вимогою усунути порушення шляхом приведення цін у відповідність до вимог постанови Кабінету Міністрів України від 22.04.2020 р. №341 «Про заходи щодо стабілізації цін на товари, що мають істотну соціальну значущість, товари протиепідемічного призначення», та здійснення декларування зміни роздрібних цін на товари, що мають істотну соціальну значущість, і товари протиепідемічного призначення, що необхідні для запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19 відповідно до вимог вищевказаної Постанови.




Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux