З 8 січня в Україні почав діяти посилений карантин. Таке рішення ухвалив Уряд, щоб зменшити поширення коронавірусної хвороби. Фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області провели моніторингові перевірки суб’єктів господарювання на дотримання протиепідемічних вимог локдауну.
Так, упродовж 8-10 січня поточного року проведено 830 перевірок, порушення санітарного законодавства встановленні у 4 % випадків:
- закладів продовольчої торгівлі – 145, у 16 з них були виявлені порушення, складено 7 протоколів про порушення санітарного законодавства, керівникам направлено 16 приписів, пропозицій щодо усунення виявлених порушень;
- закладів непродовольчої торгівлі – 586, у 13 виявлені порушення, керівникам направлено 13 приписів, пропозицію щодо усунення виявлених порушень;
- закладів громадського харчування – 83, у 6 з них були виявлені порушення, складено 1 протокол про порушення санітарного законодавства, керівникам направлено 6 приписів, пропозиції щодо усунення виявлених порушень ;
- агропродовольчих ринків – 16, у 3 з них були виявлені порушення, складено 1 протокол про порушення санітарного законодавства, керівникам направлено 3 приписи, пропозицій щодо усунення виявлених порушень.
Держпродспоживслужба області продовжує здійснювати відповідні профілактичні заходи. Нагадаємо, посилений карантин діятиме до 24 січня.