Від сьогодні представники DG SANTE розпочинають проведення дистанційного аудиту системи державного контролю за виробництвом м’яса птиці, а також продуктів з м’яса птиці, які експортуються з України до ЄС. У рамках початку проведення такого оцінювання відбулася онлайн-зустріч т. в. о. Голови Держпродспоживслужби Ольги Шевченко з аудиторами DG SANTE. У заході також взяли участь заступник директора Департаменту безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Артем Саєнко, начальник Управління міжнародного співробітництва Держпродспоживслужби Олена Курята, а також представники головних управлінь Держпродспоживслужби в Волинській, Київській, Полтавській Чернігівській та Черкаській областях.
У ході обговорення питань Ольга Шевченко доповіла присутнім про структуру Держпродспоживслужби, а також про поточну ситуацію в Україні щодо здійснення Держпродспоживслужбою перевірок підконтрольних суб’єктів господарювання. Окрім того, були обговорені питання роботи системи контролю в Україні, в тому числі ризико-орієнтовний підхід.
Також фахівці Держпродспоживслужби та аудитори обговорили алгоритм роботи робочої групи, яка буде проводити дистанційну перевірку системи державного контролю за виробництвом м’яса птиці, а також продукції з м’яса птиці в Україні. Планується, що даний аудит буде проведено в найближчі два тижні, після чого аудитори DG SANTE зможуть надати попередні висновки щодо ефективності такої системи контролю.