Фахівці Держпродспоживслужби Тернопільщини проводять моніторнигові візити на підконтрольні об’єкти в «червоній» зоні
опубліковано 21 жовтня 2020 року о 16:59

Фахівці Держпродспоживслужби в Тернопільській області продовжують контролювати дотриманням вимог карантину, зокрема в тих населених пунктах, які віднесені до «червоного» рівня епідемічної небезпеки поширення COVID-19. На території Тернопільської області таких міст є 4: Чортків, Кременець, Бережани та Тернопіль.

На засіданні Чортківської міської комісії ТЕБ та НС 21.10.2020 року, вирішили продовжити роботу ЗОШ та ДНЗ до 23.10.2020 року. В подальшому робота  даних закладів буде призупинена до 30.10.2020 року. На території району всі навчальні заклади припинять роботу з 26.10.2020 року.

Фахівці районного управління Держпродспоживслужби  в області,  спільно із працівниками національної поліції, 19.10.2020 року в місті провели моніторингові обстеження щодо дотримання карантинних вимог.

Зазначимо, що в районі чітко вибудована співпраця з національною поліцією, а такі спільні обстеження проводяться щоденно. Наразі порушень не виявлено (заклади громадського харчування тимчасово припинили свою роботу).


Щодо Кременця, то на виконання рішення міської комісії з питань ТЕБ та НС від 16.10.2020 р. №29 фахівці районного управління Держпродспоживслужби в області ініціювали перевірку, за участю представників Національної поліції, закладів громадського харчування щодо дотримання ними карантинних вимог для «червоної» зони епіднебезпеки. Під час проведення перевірки 20.10.2020 р. охопили 18 закладів громадського харчування у м. Кременець. Суб'єктам господарювання довели вимоги роботи даних закладів в умовах карантину.

21.10.2020 р. провели 3 позапланових обстеження (2 заклади торгівлі, 1 заклад громадського харчування щодо дотримання карантинних вимог, передбачених постановами Головного державного санітарного лікаря України. На 2-х об'єктах встановили порушення санітарного законодавства, про що проінформували Кременецький ВП ГУНП в Тернопільській області.


У зв'язку із встановленням "червоного" рівня епіднебезпеки в м. Бережани, на засіданні комісії ТЕБ та НС при Бережанській міській раді вирішили: забезпечити виконання протиепідемічних заходів, які передбачені для рівня епідемічної небезпеки "зелений", "жовтий", "помаранчевий" та "червоний", крім наступних обмежень:

- регулярні та нерегулярні перевезення пасажирів автомобільним транспортом у міському сполученні, легковими автомобілями, кількість пасажирів, включаючи водія, в яких не більше 5 осіб без урахування осіб віком до 14 років; службовими та/або орендованими автомобільними транспортними засобами підприємств, закладів та установ за умови забезпечення водіїв та пасажирів під час таких перевезень засобами індивідуального захисту в межах кількості місць для сидіння і виключно за маршрутами руху, про які поінформовано не менше ніж за 2 дні органи НП;

- відвідування закладів освіти, крім учнів (вихованців) спеціальних шкіл, навчально-реабілітаційних центрів за умови дотримання в них відповідних санітарних і протиепідемічних заходів та здійснення обов'язкового щоденного контролю стану здоров'я учнів (вихованців);

- підприємствам, установам та організаціям забезпечити виконання протиепідемічних заходів, які передбачені для відповідного рівня епідемічної небезпеки.

Тож, щодо освітніх закладів, то ЗОШ у м. Бережани на канікулах з 22.10.2020 по 28.10.2020 року. Всі заклади громадського харчування працюють під замовлення на доставку, перукарні та салони краси не працюють, заклади торгівлі продовольчими та непродовольчими товарами працюють у звичному режимі.


Щодо Тернополя, то фахівці міського управління Головного управління Держпродспоживслужби в області, в складі робочих груп спільно з представниками міського відділу поліції Головного управління Національної поліції в області, в період 19 та 20.10.2020р., провели 12 інспекторських візитів з дотримання умов карантину суб’єктами господарювання міста Тернополя, на 8-ми з них (заклади громадського харчування) виявили порушення.

За результатами вказаних візитів, через недотримання карантинних вимог, склали 3 протоколи за статтею 44/3 Кодексу України про адміністративні правопорушення та щодо 5-ти повідомили правоохоронців. Дані факти робочою групою зафіксовані, працівники Національної поліції проводять перевірку.

Додамо, що всі ЗОШ у Тернополі з 21.10.2020р. на канікулах.  

Зауважимо, під час візитів на підконтрольні об’єкти, фахівці Держпродспоживслужби продовжують надавати рекомендації з дотримання умов карантину керівникам та персоналу закладів.

Проведення інспекторських візитів у складі робочих груп відбуватимуться і надалі.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux