Фахівці Держпродспоживслужби взяли участь у зустрічі робочої групи щодо реалізації Плану заходів з реформування системи шкільного харчування
опубліковано 27 серпня 2020 року о 19:03

Сьогодні у рамках реалізації Плану заходів з реформування системи шкільного харчування відбулося засідання робочої групи під патронатом дружини Президента України Олени Зеленської. У заході взяли участь Заступник Міністра охорони здоров’я України, Головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко, Заступник Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Сергій Глущенко, Генеральний Директор директорату безпечності харчових продуктів Мінекономіки Микола Мороз, Директор Департаменту безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Держпродспоживслужби, Головний ветеринарний лікар України Борис Кобаль, представники Асоціації дієтологів, державні експерти Міністерства освіти і науки України, Міністерства охорони здоров’я України, а також інші зацікавлені особи.

У ході засідання учасники обговорили питання реформування системи шкільного харчування з метою належної організації харчування дітей в закладах освіти.

Директор Департаменту безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Борис Кобаль виступив з доповіддю щодо поточної ситуації в Україні стосовно забезпечення постійного державного моніторингу постачальників харчових продуктів та/або послуг, а також ознайомив з результатами проведених заходів державного контролю протягом 7 місяців 2020 року щодо дотримання законодавства у сфері безпечності та окремих показників якості харчових продуктів в закладах дошкільної та загальної середньої освіти.

Крім того, він окреслив основні проблемні питання, які потребують негайного вирішення для реалізації пункту 9 Плану заходів з реформування системи шкільного харчування.

Під час обговорення учасники також розглянули питання, що стосувалися порядку організації харчування учнів, методичних настанов щодо особливостей закупівель продуктів харчування, модернізації харчоблоків у закладах середньої освіти та інші питання.


Довідково


Реалізація Плану заходів з реформування системи шкільного харчування затверджена розпорядженням Кабінету Міністрів України від 5 серпня 2020 р. № 1008-р

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux