Фахівці Держпродспоживслужби перевірили більше 6,2 тисяч місць перебування внутрішньо переміщених осіб
опубліковано 02 червня 2022 року о 09:59

З початку повномасштабного російського вторгнення фахівці Держпродспоживслужби провели більше 6,2 тисяч моніторингових перевірок облаштування місць перебування внутрішньо переміщених осіб у різних областях України. Під час перевірок увага приділялася дотриманню вимог санітарного законодавства.

Зазначимо, що ще у перший тиждень війни фахівцями Держпродспоживслужби були розроблені рекомендації щодо правил збору продуктів харчування та приготування їжі для гуманітарних потреб, а також пам'ятки щодо забезпечення санітарно-гігієнічного режиму на харчоблоках для організації харчування тимчасово переміщених осіб та членів територіальної оборони.

«Через військові дії надзвичайно велика кількість людей була змушена залишити свої домівки та переміститись у більш безпечні місця. Наші фахівці в головних управліннях слідкують за тим, щоб перебування у пунктах внутрішньо переміщених осіб було безпечним та відповідало усім санітарним нормам. Ця робота триває і сьогодні», - розповів т.в.о. Голови Держпродспоживслужби Анатолій Вовнюк.

Серед проблемних питань, які виявлялися – недотримання санітарно-гігієнічного режиму, недостатня кількість гігієнічних засобів, продуктів харчування, холодильного обладнання тощо. З усіх проблемних питань, які були виявлені, фахівцями Держпродспоживслужби надавалися роз'яснення та консультативна допомога.

Крім того, з початку введення воєнного стану фахівці Держпродспоживслужби взяли участь у розслідуванні 15 спалахів гострих кишкових інфекцій та харчових отруєнь, які сталися у місцях розміщення переміщених осіб. Ще 4 спалахи були зафіксовані поза такими місцями.

Найбільша кількість спалахів – 10 – була зафіксована у Львівській області, ще 2 виявили у Запорізькій області, та по одному – у Тернопільській, Івано-Франківській, Закарпатській, Одеській, Полтавській, Київській та Дніпропетровській областях. У всіх випадках вживалися відповідні заходи реагування.

Нагадаємо, одним із завдань Держпродспоживслужби є забезпечення санітарного законодавства, санітарного та епідемічного благополуччя населення під час воєнного стану.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux