Начальник управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Головного управління Держпродспоживслужби у Закарпатській області Юлій Шимон провів нараду-навчання з державними інспекторами Виноградівського, Рахівського, Тячівського та Хустського районів. Учасники зібрання вивчали порядок видачі сертифікату здоров’я на харчові продукти нетваринного походження та особливості видачі міжнародного сертифіката відповідно до додатка ІІІ регламенту Європейської Комісії 2020/1158.
Юлій Шимон насамперед ознайомив присутніх з останніми змінами в законодавстві Європейського Союзу, детально зупинився на найбільш актуальних питаннях, пов’язаних з видачею вказаних сертифікатів, а також вказав на необхідність проведення лабораторних досліджень на вміст радіонуклідів у продуктах харчування.
Проведений захід дав можливість підвищити рівень підготовки головних державних інспекторів щодо проведення наглядової діяльності.