Фахівці районних і міських управлінь та відділів Держпродспоживслужби Кіровоградщини продовжують зустрічі з керівниками загальноосвітніх навчальних закладів стосовно вимог нового Санітарного регламенту. У ході спілкування з освітянами фахівці Держпродспоживслужби роз'яснюють основні відмінності нового документа від попереднього Санітарного регламенту, детально пояснюють, які зміни відбулися в організації освітнього процесу та харчування дітей, окреслюють основні вимоги до роботи кабінетів та правил користування технічними засобами навчання, організації медичного обслуговування та формування гігієнічних навичок і засад здорового способу життя тощо.
Окремо фахівці наголошують на переліку продуктів харчування та страв, які заборонені до продажу в буфетах шкіл. Також під час обговорень учасники визначають основні проблемні питання і шляхи їх вирішення, напрацьовують першочергові заходи по впровадженню нового нормативного документа тощо.
Так про дотримання вимог санітарного законодавства, зокрема Санітарного регламенту для загальноосвітніх шкіл, посилення державного нагляду за організацією харчування у закладах освіти, дотримання вимог законодавства йшлося під час наради з керівниками 10 загальноосвітніх навчальних закладів. Новоукраїнської територіальної громади за участі начальниці Новоукраїнського районного відділу Держпродспоживслужби Кіровоградщини Світлани Кузькової.