Фахівці Держпродспоживслужби Кіровоградщини обстежили 1 239 об’єктів щодо дотримання обмежень «карантину вихідного дня»
опубліковано 24 листопада 2020 року о 12:11

Під час «карантину вихідного дня» 21-22 листопада на Кіровоградщині працювали 29 моніторингових груп за участю фахівців Держпродспоживслужби. Робочі групи працювали в усіх районах та містах області. Фахівці Держпродспоживслужби разом з представниками Нацполіції обстежили 1 239 об’єктів. Під час моніторингових обстежень фахівці склали 1 протокол на об’єкті торгівлі непродовольчими товарами (Петрівський район) за прийом відвідувачів та здійснення торгівлі попри заборону та порушення постанови Головного державного санітарного лікаря України. Загалом порушення протиепідемічних заходів виявили при 95 обстеженнях (7,6 %), а саме:

агропродовольчі ринки - обстежено 29, виявлено порушення при 7 обстеженнях (24 %);

аптеки, АЗС, пошта, зоомагазини, вокзали, інші об’єкти - обстежено 48, виявлено порушення при 6 обстеженнях (12,5 %);

об'єкти торгівлі продовольчими товарами - обстежено 518, виявлено порушення при 48 обстеженнях (9,2 %);

об'єкти торгівлі непродовольчими товарами - обстежено 484, виявлено порушення при 31 обстеженні (6,4 %), складено 1 протокол (Петрівський район);

заклади громадського харчування - обстежено 108, виявлено порушення при 3 обстеженнях (3%);

перукарні, салони краси - обстежено 40, порушень не виявлено;

громадський транспорт - обстежено 12, порушень не виявлено.

Більшість обстежених закладів дотримувалися встановлених вимог, заклади громадського харчування працювали на виніс або доставку. Однак, попри заборону, торгівлю здійснювали на деяких об’єктах з промисловими, косметичними товарами, тютюновими виробами, авторинок. Як і в попередні вихідні, прийом відвідувачів здійснював дитячий розважальний комплекс у Кропивницькому. Відповідно Нацполіцією було складено ще один протокол про адміністративне правопорушення та вжито заходи реагування.

Деякі магазини промислових товарів обслуговували громадян, використовуючи адресну доставку товарів покупцям за адресами магазинів, внаслідок чого біля таких закладів фіксувалися скупчення людей.

Найбільше обстежень здійснено в магазинах продовольчих/непродовольчих товарів та закладах громадського харчування. Зокрема, у вечірній час 22 листопада моніторингові обстеження пройшли в 31 закладі громадського харчування, 5 із них на території АЗС та 26 вздовж автотрас. З-поміж перевірених 20 закладів не працювали, інші працювали без порушень, продукція реалізовувалася під замовлення на виніс.

У цілому, за 21-22 листопада виявлялося менше порушень, ніж у попередні вихідні. Тим не менш на агропродовольчих ринках були частково відсутні маски у працівників та відвідувачів; у продуктових магазинах не проводився температурний скринінг працівників, неправильно використовувалися засоби індивідуального захисту (захисні маски не прикривають ніс), не розрахована торгова площа на 1 відвідувача з дотриманням соціальної дистанції тощо.

Найбільше порушень протиепідемічного режиму зафіксовано в м. Кропивницький, м. Світловодськ, м. Олександрія та в Голованівському, Гайворонському, Знам’янському, Онуфріївському районах. Відповідно були проінформовані органи місцевої влади та самоврядування. Відсутні порушення в Новгородківському, Новомиргородському, Вільшанському, Устинівському та Олександрівському районах. Моніторингові обстеження тривають.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux