Фахівці Держпродспоживслужби Кіровоградщини беруть участь у розслідуванні професійних захворювань
опубліковано 29 грудня 2020 року о 09:36

Під головуванням директора департаменту охорони здоров'я Кіровоградської ОДА Олега Рибальченка за участі представників Держпродспоживслужби, управління Фонду соціального страхування України в Кіровоградській області, управління Держпраці у Кіровоградській області, обласного лабораторного центру відбулася нарада з головними лікарями області з актуальних питань щодо подолання COVID-19, зокрема порядку розслідування та встановлення професійних захворювань. У заході взяла участь начальниця відділу санітарно-епідеміологічного нагляду та організації розслідування спалахів управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Держпродспоживслужби Кіровоградщини Галина Сабадаш.

«Сьогодні медичні заклади та їх працівники виконують важливу функцію – збереження життя та здоров’я людей. І найперші стають жертвами нового коронавірусу. Хочу зазначити, що відповідно до вимог пунктів 13, 15 Порядку розслідування та обліку нещасних випадків, професійних захворювань та аварій на виробництві, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 17 квітня 2019 року № 337 Держпродспоживслужба бере участь у розслідуванні професійних захворювань, зокрема серед працівників закладів охорони здоров’я. Держпродспоживслужба продовжує здійснювати заходи державного нагляду (контролю) у сфері санітарного та епідемічного благополуччя населення, в тому числі дотримання обмежувальних протиепідемічних заходів на період дії карантину. Згідно пункту 8 статті 4 Закону України «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності» органи державного нагляду (контролю) мають право фіксувати процес здійснення планового або позапланового заходу чи кожну окрему дію засобами аудіо- та відеотехніки, не перешкоджаючи здійсненню самого заходу. Результати таких перевірок можуть впливати на визнання гострого професійного захворювання пов’язаного або не пов’язаного з професійною діяльністю, особливо у разі встановлення порушень чинних вимог», - повідомила Галина Сабадаш.

Також, наголошено керівникам закладів охорони здоров’я на необхідності дотримання всіх протиепідемічних заходів у підпорядкованих їм установах, встановлених на період карантину.

На Держпродспоживслужбу покладено повноваження щодо притягнення до адміністративної відповідальності осіб, які перебувають в громадських будинках і спорудах без вдягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно.

Керівникам лікувально-профілактичних заходів було запропоновано довести до відома своїх працівників про запроваджені обмежувальні протиепідемічні заходи на період дії карантину та які заходи адміністративного впливу застосовуються у разі порушення таких вимог.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux