У Чернігівській області триває співпраця фахівців Держпродспоживслужби з освітянами, зокрема, щодо забезпечення належного та безпечного освітнього середовища і покращення стану харчування дітей.
В рамках робочих нарад за участю представників органів місцевого самоврядування Макіївської об’єднаної територіальної громади, підприємців, які задіяні в організації харчування та постачанні харчових продуктів до закладів освіти, та спеціалістів Носівського управління Держпродспоживслужбивідбулося обговорення зазначених питань, в тому числі нового Санітарного регламенту.
Присутніх ознайомили з обов’язками операторів ринку харчових продуктів, визначених Законом України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» інаказом Міністерства аграрної політики та продовольства України від 01.10.2012 № 590 «Вимоги щодо розробки, впровадження та застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах Системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР)».
Крім того, було роз’яснено вимоги до обігу харчових продуктів згідно з Методичними настановами щодо розроблення, запровадження та використання постійно діючих процедур, які базуються на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках в закладах освіти.
Фахівці територіального підрозділу Держпродспоживслужби надали детальні роз’яснення вимог Санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти та обговорили питання впровадження системи НАССР на харчоблоках шкіл і дитячих садків.
Під час зібрання учасники отримали вичерпні відповіді на актуальні запитання і домовилися про подальшу співпрацю.