Епізоотична ситуація на Чернігівщині – під контролем Держпродспоживслужби
опубліковано 14 січня 2021 року о 16:48

У районах і містах Чернігівської області проходять засідання Державних надзвичайних протиепізоотичних комісій і тривають обговорення епізоотичної ситуації, пов’язаної, зокрема, з появою на території України пташиного грипу.

У Бахмачі під час засідання ДНПК епізоотичний стан на території району прокоментувала начальник територіального управління Держпродспоживслужби Антоніна Шумак. За її словами, зараз в районі не зареєстровано випадків підозри захворювання і загибелі птиці від пташиного грипу та інших інфекційних хвороб.

Особлива увага зверталась на необхідність дотримання вимог Ветеринарно-санітарних правил для птахівницьких та особистих селянських господарств  і на заходи запобігання занесенню хвороби. Обговорено також ситуацію з дикою перелітною птицею у мисливських угіддях району.     А на засіданні «круглого столу» у Куликівському районі фахівці територіального підрозділу Держпродспоживслужби ознайомили керівництво громади і представників старостинських округів з рішенням  ДНПК при Куликівській РДА та поінформували про епізоотичну ситуацію щодо грипу птиці і африканської чуми свиней в Україні та області.

На засіданні обговорено заходи, які проводяться для профілактики і недопущення занесення грипу птиці, африканської чуми свиней, сказу та інших інфекційних хвороб на територію громади. Ще йшлося про необхідність диспансерного обстеження великої рогатої худоби у приватному секторі громадян, що є надзвичайно важливим для епізоотичного благополуччя дійної череди.

Фахівці Держпродспоживслужби області розповіли про профілактичні та оздоровчі заходи, яких слід вживати власникам худоби у разі виявлення під час лабораторних досліджень позитивної реакції на лейкоз ВРХ.

Також на зібранні була розглянута і внесена для затвердження на сесії Куликівської селищної територіальної громади Програма компенсації втрат від здачі на забій худоби, хворої на лейкоз, розрахована на 2021-2023 роки.

                                   

                                                                                                                                 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux