Експорт зернових до Китаю – основна тема наради Держпродспоживслужби та Української зернової асоціації
опубліковано 07 червня 2024 року о 11:28

Експорт сільськогосподарської продукції відіграє ключову роль у загальній структурі українського експорту. Китай є важливим ринком збуту агропродукції для національних експортерів, тому триває постійна взаємодія Держпродспоживслужби та компетентного органу Китайської Народної Республіки (КНР).

Про основні аспекти цієї взаємодії та технічні питання двосторонньої торгівлі йшлося сьогодні під час зустрічі керівництва Держпродспоживслужби з Українською зерновою асоціацію. Участь у заході взяли Сергій Ткачук, Голова Держпродспоживслужби, Вадим Чайковський, заступник Голови Держпродспоживслужби – Головний державний фітосанітарний інспектор України та Андрій Челомбітко, директор Департаменту фітосанітарної безпеки та контролю в рослинництві Держпродспоживслужби.

«Ринок КНР – у фокусі уваги Держпродспоживслужби. Ми відстоюємо інтереси наших виробників, досягаємо важливих домовленостей для спрощення процедур експорту, – зазначив Сергій Ткачук, беремо участь у міжвідомчих заходах щодо створення нових алгоритмів експорту української сої, ячменю та кукурудзи до Китаю. Також продовжується робота по відкриттю ринків гороху та борошна до цієї країни.»

«Наразі є чітка процедура формування Переліку осіб, що планують експорт ячменю, сої та кукурудзи до Китаю з певними часовими рамками, повідомив Вадим Чайковський, ми додатково поінформуємо всіх учасників ринку яку інформацію, куди і коли вони мають подати.»

До учасників заходу донесено інформацію про збільшення до двох місяців терміну реєстрації експортерів кукурудзи, сої та ячменю до КНР. Перелік підприємств, що планують експорт сої, кукурудзи та ячменю до КНР, а також перелік місць зберігання зазначеної продукції подається китайській стороні Держпродспоживслужбою 1-2 рази на рік.

Також, за інформацією керівництва Департаменту карантину рослин і тварин Генеральної митної адміністрації Китайської Народної Республіки, запроваджено онлайн-систему, в якій надалі публікуватиметься інформація про зареєстровані для експорту до КНР підприємства.

Тому при формуванні експортних партій варто ознайомитись з інформацією щодо наявної реєстрації в онлайн-системі КНР за посиланням.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux