Ефективність діяльності залежить від попередження загроз і проблем: відбулась колегія Головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області
опубліковано 01 березня 2024 року о 15:15

29 лютого відбулась колегія за головуванням в. о. начальника Головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області Анатолія Тимофіюка за участю Голови Держпродспоживслужби України Сергій Ткачука, заступника голови Волинської ОДА Сергія Троханенка, начальника ГУ Держпродспоживслужби у Рівненській області Володимира Лазарчука, директора департаменту агропромислового розвитку Волинської ОДА Юрія Юрченка та директора Волинської філії державного підприємства «Агентства з ідентифікації та реєстрації тварин» Віталія Сокола, начальників структурних підрозділів Головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області, керівників районних управлінь, районних державних лікарень ветеринарної медицини, директорів Волинської регіональної та обласної фітосанітарної лабораторій.

Традиційного відкрив засідання Голова Держпродспоживслужби України Сергій Ткачук. У вступному слові він зауважив, що робота служби надзвичайно вважлива сьогодні, тому Держпродспоживслужба має розвиватися і вийти на новий рівень.

«Служба охоплює велике коло сфер і наше завдання та місія –крок за кроком створювати та діяти за європейським принципом для забезпечення якісних та безпечних харчових продуктів. Світ має знати, те що зроблено в Україні – то це є безпечно і якісно. Це захист наших товаровиробників на міжнародних ринках, адже від діяльності нашої служби і її фахівців, залежить і міжнародна торгівля, та імідж українського бізнесу. Прошу належним чином виконувати свої функціональні обов’язки і зрозуміти важливість того завдання, яке стоїть перед службою. Адже неналежне виконання службових обов’язків тягне неможливість здійснення бізнесом в нормальних умовах своєї підприємницької діяльності. Ми не повинні перешкоджати бізнесу і тиснути, ми в першу чергу повинні бути сервісною службою!», – наголосив Голова Держпродспоживслужби.

Сергій Ткачук відзначив, що в службі працюють фахівці високого рівня, він висловив переконання, що вони й надалі підтримуватимуть кращі практики і обмінюватимуться своїм досвідом з колегами із сусідніх регіонів.

«Від вашої роботи, принципової позиції, належного виконання обов’язків залежить майбутнє аграрного потенціалу нашої країни, здоров’я наших громадян та благополуччя тварин. Прошу належним чином, з ініціативою, яка буде вітатися, впроваджувати практики співпраці, підтримувати один одного, забезпечувати дружню атмосферу в колективі і спільно піднімати рівень служби, розуміючи її місію і завдання», – наголосив Голова Держпродспоживслужби.

Сергій Ткачук акцентував, що в пріоритеті служби – забезпечення здоров’я людей, тому в сферах безпечності харчових продуктів, карантину та захисту рослин і ветеринарної медицини повинні передбачатися усі загрози та здійснюватися профілактичні заходи, адже ефективність діяльності служби залежить від попередження проблем.

Під час виробничої наради начальники управлінь безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини, державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства, фітосанітарної безпеки, захисту прав споживачів та контролю за регульованими цінами, економіки бухгалтерського обліку та звітності, роботи з персоналом, організаційно-господарського забезпеченя та начальники відділів правового забезпечення, реєстрації с/г техніки, а також керівники районних управлінь, начальники районних державних лікарень ветеринарної медицини Головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області підбили підсумки роботи за 2023 рік.

Директор Волинської філії державного підприємства «Агентства з ідентифікації та реєстрації тварин» Віталій Сокол доповів про стан проведення ідентифікації та реєстрації тварин у 2023 році.

За результатами засідання колегії було визначено пріоритети роботи ГУ Держпродспоживслужби у Волинській області і напрацьовано план роботи на 2024 рік.

Серед пріоритетних питань: забезпечення стабільної епізоотичної ситуації в області, розвиток превентивних заходів щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів, а також їх шкідливого впливу на здоров’я населення, контроль за безпечністю харчових продуктів та кормів, що перебувають в обігу на території області, вжиття заходів реагування та припинення порушень суб’єктами господарювання у випадку надходження звернень (скарг) від громадян, протидія викликам та загрозам у сфері санітарного та епідемічного благополуччя, а також забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення шляхом оперативного реагування на загрози, пов’язані з негативними факторами середовища життєдіяльності людини, забезпечення здійснення контролю за організацією якісного і безпечного харчування у закладах освіти, у тому числі виконанням Програми реформування системи шкільного харчування на період до 2027 року в закладах освіти, дійснення державного нагляду (контролю) за дотриманням вимог санітарного законодавства на об’єктах систем водопостачання та водовідведення населених пунктів країни; покращення якості надання адміністративних послуг фахівцями фітосанітарної безпеки, оптимізація проведення фітосанітарних процедур та інші.

Керівник Головного управління Держпродспоживслужби в Волинській області Анатолій Тимофіюк наголосив на належному виконані планів роботи на 2024 рік, зокрема на дотриманні вимог законодавства відповідно до повноважень структурних підрозділів Головного управління.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux