З метою забезпечення дотримання вимог санітарного законодавства та попередження виникнення гострих кишкових інфекційних захворювань та харчових отруєнь в закладах дошкільної освіти м. Кропивницький, спеціалісти Кропивницького районного управління Держпродспоживслужби області взяли участь у зустрічі з медичними працівниками, відповідальними за організацію харчування, яку організувало управління освіти Кропивницької міської ради.
Під час наради начальник відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Кропивницького районного управління Юлія Івановська зосередила увагу на постійному здійсненні контролю за організацією харчування, а саме:
Головний спеціаліст відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Тамара Третяк наголосила на дотриманні «Норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку», затверджених постановою Кабміну від 24.03.2021 № 305.
Про дотримання гігієнічних вимог до харчових продуктів та впровадження постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР), поінформував Вадим Тимчур - начальник відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини.
В ході зустрічі медичні працівники закладів дошкільної освіти, відповідальні за організацію харчування, поспілкувалися з фахівцями Держпродспоживслужби стосовно безпечного харчування вихованців, нормативних документів з організації харчування, рекомендацій щодо профілактики ГКІ та харчових отруєнь. Учасникам наради також нагадали про дотримання протиепідемічних заходів для запобігання поширенню COVID-19.