Дотримання вимог санітарного законодавства обговорили із медичними працівниками закладів дошкільної освіти
опубліковано 05 квітня 2023 року о 09:50

З метою забезпечення дотримання вимог санітарного законодавства та попередження виникнення гострих кишкових інфекційних захворювань та харчових отруєнь в закладах дошкільної освіти м. Кропивницький, спеціалісти Кропивницького районного управління Держпродспоживслужби області взяли участь у зустрічі з медичними працівниками, відповідальними за організацію харчування, яку організувало управління освіти Кропивницької міської ради.

Під час наради начальник відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Кропивницького районного управління Юлія Івановська зосередила увагу на постійному здійсненні контролю за організацією харчування, а саме:

  • дотриманні технологій приготування страв відповідно до технологічних карток, умов і строків зберігання харчових продуктів;
  • веденні документації щодо організації харчування;
  • дотриманні термінів проходження медоглядів та необхідності дотримання вимог санітарного регламенту для дошкільних навчальних закладів, затвердженого наказом МОЗУ від 24.03.2016 № 234.

Головний спеціаліст відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Тамара Третяк наголосила на дотриманні «Норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку», затверджених постановою Кабміну від 24.03.2021 № 305.

Про дотримання гігієнічних вимог до харчових продуктів та впровадження постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР), поінформував Вадим Тимчур - начальник відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини.

В ході зустрічі медичні працівники закладів дошкільної освіти, відповідальні за організацію харчування, поспілкувалися з фахівцями Держпродспоживслужби стосовно безпечного харчування вихованців, нормативних документів з організації харчування, рекомендацій щодо профілактики ГКІ та харчових отруєнь. Учасникам наради також нагадали про дотримання протиепідемічних заходів для запобігання поширенню COVID-19.

На фотографії зображені учасники заходу
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux