Дніпропетровщина: укриття та безпекові заходи під час навчання у закладах освіти Кам’янського району
опубліковано 25 квітня 2024 року о 11:33

Навчальні заклади Кам’янського району вже третій рік під час «повітряних тривог» змушені працювати в тимчасових укриттях. Проведення часу під землею в дитинстві ніколи не було бажаним, але наразі безпека має бути на першому місці. Утім, забезпечення санітарного благополуччя має неабиякий вплив на здоров’я та навіть життя дітей.

Спеціалісти Кам’янського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області продовжують комісійні обстеження найпростіших укриттів у закладах освіти Кам’янського району. Обстеження укриттів здійснюються на предмет можливості їхнього використання як найпростішого укриття для вихованців та персоналу з урахуванням санітарно-гігієнічних та медико-санітарних нормативів, Рекомендацій щодо організації укриття в об’єктах фонду захисних споруд цивільного захисту персоналу та дітей (учнів, студентів) закладів освіти (лист ДСНС України від 14.06.2022 № 03-1870/162-2), виконання наказу Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області від 05 січня 2024 року № 6-ОД.

Під час обстежень проводиться оцінка санітарно-технічного та санітарно-гігієнічного стану приміщень, оснащення та обладнання, зокрема оздоблення приміщень, вентиляційної системи, санітарно-технічного обладнання санвузлів, створення відповідних умов для дотримання правил особистої гігієни, обладнання місць для сидіння/лежання, забезпеченості необхідними меблями, інвентарем, питною водою, засобами для надання невідкладної медичної допомоги (аптечками) тощо.

Зокрема проведено комісійні обстеження у закладах дошкільної освіти  Кам’янського району спільно з представниками органів місцевого самоврядування, департаменту з гуманітарних питань та Державної служби з надзвичайних ситуацій. За результатами обстеження укриттів складено відповідні довідки та комісійні акти оцінки об’єктів щодо можливості їхнього використання як найпростіших захисних споруд.

Умови навіть тимчасового перебування дітей повинні бути безпечними та комфортними. Діти мають відчувати емоційну безпеку вже при вході до незвичного простору найпростішого укриття.

Тому під час комісійних обстежень спеціалісти Кам’янського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області надають рекомендації та консультативно-методичну допомогу адміністраціям закладів освіти щодо створення відповідних санітарних умов для перебування вихованців та персоналу в укриттях, заходів з попередження респіраторних захворювань, гострих кишкових інфекцій та харчових отруєнь.

Робота щодо проведення комісійних обстежень найпростіших укриттів у закладах освіти триває та перебуває на постійному контролі Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux